Zomersalade met koolrabi en rode biet (vegan, whole foods, olievrij, glutenvrij)

 
zomersalade-koolrabi-rode-biet-vegan-whole-foods-olievrij-glutenvrij-01.jpg
zomersalade-koolrabi-rode-biet-vegan-whole-foods-olievrij-glutenvrij-02.jpg

Zomersalade met koolrabi en rode biet

Een frisse, knapperige salade vol contrast: aardse rode bieten, zure appel, pittige koolrabi en zoete druiven en wortelen.

Bijgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten

Salade

  • een halve koolrabi
  • 1 rode biet, gekookt
  • 1 kleine appel (120 g)
  • 1 wortel
  • 25 g peterselie
  • 4 el pompoenpitten, geroosterd
  • 15 druiven
  • 1 lente-ui

Mosterddressing

  • 1 el geblende citroen of appelciderazijn
  • 60 ml (4 el) ongezoete plantaardige yoghurt
  • 2 tl mosterd
  • een snuif zwarte peper

Werkwijze

  1. Snij de koolrabi, appel, wortel en rode bieten in lucifers.
  2. Hak de peterselie fijn, snij de lente-ui in fijne ringen en halveer de druiven.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  4. Neem een grote kom en meng daarin de groenten, geroosterde pompoenpitten en de dressing. Serveer meteen of bewaar in de koelkast.

Kohlrabi and beetroot summer salad (vegan, whole foods, oil free, gluten free)

A fresh and crunchy salad full of contrasting flavours: earthy beetroots, sour apples, peppery kohlrabi and sweet grapes and carrots.

Side for 4.

Ingredients

Salad

  • 1/2 kohlrabi
  • 1 beetroot, cooked and cooled
  • 1 small apple
  • 1 carrot
  • 25 g (1 cup) fresh parsley
  • 4 tbsp pumpkin seeds, toasted
  • 15 grapes
  • 1 scallion

Mustard dressing

  • 1 tbsp blended lemon or apple cider vinegar
  • 4 tbsp unsweetened non-dairy yogurt
  • 2 tsp mustard
  • a pinch of black pepper

Instructions

  1. Cut kohlrabi, apple, carrot and cooked beetroot into matches.
  2. Finely chop the parsley and scallion. Cut the grapes in half.
  3. Combine the ingredients for the dressing.
  4. In a large bowl, combine vegetables, pumpkin seeds and mustard dressing. Serve right away or keep in the fridge.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten