Zoet-pikante Sichuannoedels (vegan, whole foods, olievrij, natuurlijk gezoet)

 
zoet-pikante-sichuannoedels-vegan-whole-foods-olievrij-natuurlijk-gezoet.jpg

Zoet-pikante Sichuannoedels

(English below.)

Dit eenvoudige gerecht zet je in een kwartier op tafel. Lekker in combinatie met frisse groenten als komkommer, paprika en avocado.

Voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 500 g kastanjechampignons (of shiitake / portobello)
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 4 t look, fijngehakt
  • 1,5 el gember, fijngehakt
  • 85 ml water
  • 1 tl blackstrapmelasse (of andere vloeibare zoetstof)
  • 4 el tamari of sojasaus (zie tip)
  • 1 el bruinerijstazijn
  • 1 el tapiocazetmeel
  • 4 el water
  • 90 gr boekweitnoedels
  • sichuanpeper (of zwarte peper)
  • sesamzaad
  • 1 lente-ui, in fijne ringen

Werkwijze

  1. Verwarm een eetlepel water in een steelpan. Bak gember, chili en look enkele minuten. Meng water, melasse, tamari en rijstazijn in een kom en giet mee in de steelpan. Los het tapiocazetmeel op in water en giet het bij de saus. Breng de saus aan de kook, laat al roerend indikken en zet opzij.
  2. Verwarm een antikleefpan op medium vuur. Roerbak de champignons tot ze hun vocht afgeven. Bak nog 10 minuten tot ze beginnen te bruinen.
  3. Gaar ondertussen de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  4. Giet de saus bij de champignons en laat nog een minuut karameliseren. Breng op smaak met peper.
  5. Verdeel de noedels en champignons over de borden.
  6. Serveer met lente-ui en sesamzaad.

Tip

  • Vervang een deel van de tamari door water voor een minder zoute saus.

Sweet and spicy Szechuan noodles (vegan, whole foods, oil free, sugar free)

Ready in fifteen minutes and full of flavour. Goes well with cucumber slices, red bell pepper and avocado.

Serves 2.

Ingredients

  • 500 g (4 cups) cremini mushrooms, chopped
  • 1 red chili pepper, finely chopped
  • 4 cloves garlic, minced
  • 1.5 tbsp gingerroot, finely chopped
  • 85 ml (1/3 cup) water
  • 1 tbsp blackstrap molasses (or liquid sweetener of choice)
  • 4 tbsp tamari or soy sauce
  • 1 tbsp brown rice vinegar
  • 1 tbsp tapioca starch
  • 4 tbsp water
  • soba (buckwheat) noodles for 2 people (90 g)
  • szechuan pepper (or black pepper)
  • sesame seeds
  • 1 spring onion, finely chopped

Instructions

  1. Heat a tablespoon of water in a sauce pan. Cook ginger, chili and garlic until fragrant.
  2. In a bowl, combine water, molasses, tamari and rice vinegar. Mix tapioca starch and water in a separate bowl. Add both to the sauce pan. Bring to a soft boil and let thicken. Set aside.
  3. Heat a non-stick pan on medium-high heat. Dry-sautée the mushrooms by stirring until they release their moisture. Let cook for another ten minutes.
  4. Meanwhile, prepare the noodles according to package instructions.
  5. Add the sauce to the mushrooms and let caramelise for another minute. Season to taste with pepper.
  6. Divide noodles and mushrooms over two plates.
  7. Serve with spring onions and sesame seeds.

Notes

  • Use less tamari and more water for a less salty sauce.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten