Zelf notenpasta maken (vegan, whole foods, olievrij, suikervrij)

 
zelf-notenpasta-maken-vegan-whole-foods-olievrij-suikervrij.jpg

Zelf notenpasta maken

Je eigen pindakaas of andere zelfgemaakte pasta’s: boter van noten (amandel, walnoot, hazelnoot), pitten (zonnebloem, pijnboom) en peulvruchten (pinda’s, cashews) is altijd lekker op havermout, ijs of yoghurt, op brood, of zo uit de pot.

Dit recept is de basis voor alle noten-, pitten-, zaden- en peulvruchtenpasta’s. Hierna maak je je eigen pindakaas of zonnebloempittenpasta met witte miso.

Ingrediënten

  • 500 g noten, pitten of zaden.

Werkwijze

  1. Rooster de noten in een droge pan tot ze wat kleur hebben. Blijf in de buurt en roer alles regelmatig om, zeker pitten of cashews. Die verbranden snel.
  2. Laat de noten afkoelen en doe ze in de blender.
  3. Draai de pasta. De noten gaan op een tiental minuten van poeder naar nat zand naar pasta. Hoe langer je maalt, hoe gladder het resultaat.
  4. Lepel je pasta in een pot of bokaal en bewaar hem in de koelkast. Een pot van 500 gram blijft in de koelkast een week of twee goed.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer basisrecepten