Wortelmuffins (vegan, whole foods, gezoet met fruit, vetvrij)

 
wortelmuffins-vegan-whole-foods-natuurlijk-gezoet-vetvrij-01.jpg

Wortelmuffins

Voor 12 stuks.

Ingrediënten

  • 240 g volkorenbloem
  • 1/2 tl kardemom
  • 2 tl kaneel
  • snuif nootmuskaat
  • 1/4 tl baksoda
  • 2 tl bakpoeder
  • 160 ml plantaardige melk
  • 140 g dadelpasta (zie tip)
  • 120 g rijpe bananen (1 medium banaan)
  • 1 tl appelciderazijn
  • 130 g geraspte wortel (1 wortel)
  • 1 el lijnzaad
  • 4 el rozijnen
  • optioneel: 2 el geraspte kokos (laat weg om vetvrij te houden).

Werkwijze

  1. Meng bloem, baksoda, bakpoeder, kruiden en kokos in een grote kom.
  2. Neem een andere kom en pureer daarin de melk, dadelpasta, banaan en het azijn met een staafmixer.
  3. Meng de geraspte wortelen en het lijnzaad bij het bananenmengsel. Giet alles in de kom met de droge ingrediënten en roer goed.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Zet 12 papieren muffinvormen klaar en verdeel daarin het deeg, iets meer dan een eetlepel per vorm.
  6. Bak de muffins 25 minuten — controleer met een prikker of ze gaar zijn. Laat ze helemaal afkoelen.
  7. Bewaar de muffins in de koelkast. Ze zijn het lekkerst de dag nadien, dan zijn ze mooi stevig.

Tip

Dadelpasta maak je door 1 deel zachte Deglet Nour-dadels te mixen met 1 deel water.


Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer snoepen