Wortelburgers met groenekruidentahini (vegan, whole foods, olievrij)

 
wortelburger-groenekruidentahini-vegan-wholefoods-vetvrij-02.jpg

Wortelburgers met groenekruidentahini

Voor 6 burgers van 8 cm diameter.

Deze burgers hebben een krokante korst en een smeuïge vulling.

Ingrediënten

Wortelburgers

  • 300 g wortelen (ongeveer 4 stuks)
  • 250 g kikkererwten, gekookt
  • 2 t look
  • een handvol verse peterselie
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • peper (naar smaak)
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • 1 tl appelciderazijn
  • 4 el havervlokken of kikkererwtenmeel
  • 2 el sesamzaad

Groenekruidentahini

  • 3 el tahin (sesampasta)
  • 2 el gehakte koriander
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 of 2 t look
  • 3 el geblende limoen
  • 1 el appelciderazijn
  • 4–5 el lauw water
  • 1 jalapeño, ontpit

Zo maak je het

  1. Stoom of kook de wortelen zacht in ongeveer 30 minuten.
  2. Doe ze in de blender met de look, kruiden, tahin en azijn en mix tot een puree.
  3. Giet de kikkererwten erbij en mix kort tot een grof mengsel.
  4. Roer de havervlokken bij het deeg.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet een bord met sesamzaad klaar.
  6. Maak je handen nat en verdeel het deeg in 6 porties. Rol er balletjes van en haal die door het sesamzaad. Leg ze op de bakplaat en duw ze met je handpalm plat tot burgers van 1 cm hoog.
  7. Bak de burgers 30–40 minuten in het midden van de oven — tot de korst krokant is.
  8. Maak de saus: doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een gladde saus. Voeg eventueel extra water of tahin toe om de saus dunner of dikker te maken. Proef en kruid bij naar smaak.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten