Wintersalade met rode kool en tahini (vegan, whole foods, olievrij)

 
wintersalade-rode-kool-tahini-vegan-whole-foods-olievrij.jpg

Wintersalade met rode kool en tahini

(English below.)

Bijgerecht voor 5–6 personen.

Ingrediënten

Salade

  • 300 g rode kool
  • 2 wortelen
  • 4 lente-uien, fijngesneden
  • 1 kleine venkelknol
  • 75 g ongekookte granen, bijvoorbeeld freekeh, quinoa of bulgur.
  • 1/2 kleine, zoete appel
  • 100 g ontpitte druiven, gehalveerd
  • een handvol grofgesneden platte peterselie (20 g)
  • 2 el sesamzaad

Dressing

Werkwijze

  1. Kook de granen volgens de instructies op de verpakking, laat afkoelen.
  2. Maak de dressing: meng alle ingrediënten en leng aan met water tot een gietbare saus.
  3. Snij de wortelen in linten met een dunschiller .
  4. Snij de venkelknol en de appel in flinterdunne plakjes met een mandoline of een scherp mes.
  5. Rasp de rode kool.
  6. Meng de groenten en het fruit met de overige ingrediënten in een grote kom.
  7. Meng met een deel van de dressing, serveer de rest er apart bij.

Tip

Hou de rode kool apart als je de salade niet meteen serveert, anders kleurt de hele salade paars. Bewaar hem in een apart potje met wat citroensap en roer hem erbij vlak voor het opdienen.


Red cabbage and tahini winter salad (vegan, whole foods, no added oil)

Serves 5–6 as a side.

Ingredients

Salad

  • 300 g red cabbage, grated
  • 2 carrots
  • 4 spring onions, finely chopped
  • 1 small fennel bulb
  • 75 g (1/2 cup) uncooked grains (freekeh, quinoa, bulgur)
  • 1/2 small apple
  • 100 g grapes, halved
  • a handful flat parsley, coarsely chopped
  • 2 tbsp sesame seeds

Dressing

  • 3 tbsp tahin
  • 3 tbsp apple cider vinegar
  • 1 tbsp blended lemon
  • 1 tbsp date paste
  • 1.5 tsp grated ginger
  • 1.5 tsp white miso paste
  • 5-6 tbsp water

Instructions

  1. Cook the grains according to package instructions. Drain and leave to cool.
  2. Assemble the dressing: mix the ingredients, use water to thin into a pourable sauce.
  3. Use a vegetable peeler to shave carrots into ribbons.
  4. Very finely slice the fennel bulb and apple, using a mandoline or sharp knife.
  5. Mix everything together in a large bowl. Stir in a couple of tablespoons of the dressing. Serve the remaining sauce on the side.

Notes

If you’re preparing the salad ahead of time, keep the red cabbage in a separate container and stir in before serving. Otherwise you’ll end up with a pink salad.


Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten