Wintersalade met rode kool en tahini (vegan, whole foods, olievrij)

 
wintersalade-rode-kool-tahini-vegan-whole-foods-olievrij.jpg

Wintersalade met rode kool en tahini

Bijgerecht voor 5–6 personen.

Ingrediënten

Salade

  • 300 g rode kool
  • 2 wortelen
  • 4 lente-uien, fijngesneden
  • 1 kleine venkelknol
  • 75 g ongekookte granen, bijvoorbeeld freekeh, quinoa of bulgur.
  • 1/2 kleine, zoete appel
  • 100 g ontpitte druiven, gehalveerd
  • een handvol grofgesneden platte peterselie (20 g)
  • 2 el sesamzaad

Dressing

Werkwijze

  1. Kook de granen volgens de instructies op de verpakking, laat afkoelen.
  2. Maak de dressing: meng alle ingrediënten en leng aan met water tot een gietbare saus.
  3. Snij de wortelen in linten met een dunschiller .
  4. Snij de venkelknol en de appel in flinterdunne plakjes met een mandoline of een scherp mes.
  5. Rasp de rode kool.
  6. Meng de groenten en het fruit met de overige ingrediënten in een grote kom.
  7. Meng met een deel van de dressing, serveer de rest er apart bij.

Tip

Hou de rode kool apart als je de salade niet meteen serveert, anders kleurt de hele salade paars. Bewaar hem in een apart potje met wat citroensap en roer hem erbij vlak voor het opdienen.


Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten