Whole-food-plant-based-‘Big Mac’-saus (vegan, whole foods, olievrij, suikervrij)

 
whole-food-plant-based-big-mac-vegan-whole-foods-olievrij-suikervrij-01b.jpg

Whole-food-plant-based-‘Big Mac’-saus

(English below.)

De eerste versie was ‘te tomatig’, de tweede te augurkig en de derde te paprika-ig. De vierde was er recht op; we maakten er speciaal een burger voor.

Ingrediënten

  • 6 el plantaardige, ongezoete yoghurt (of silken tofu)
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 el tamari
  • 1/2 tl blackstrapmelasse (of dadelpasta)
  • 2 el augurken, fijngehakt
  • 2 tl lookpoeder
  • 1 tl witte azijn
  • 2 tl dijonmosterd
  • een snuif witte peper
  • 1 tl voedingsgist

Werkwijze

  1. Hak de augurken fijn en meng ze met de rest van de ingrediënten.
  2. Lekker bij onze whole-foods-Big Mac.

Whole food plant-based Big Mac sauce (vegan, whole foods, oil free, refined-sugar free)

Ingredients

  • 6 tbsp unsweetened non-dairy yogurt (or sub silken tofu)
  • 2 tsp tomato puree
  • 1 tsp smoked paprika powder
  • 1 tbsp tamari
  • 1/2 tsp blackstrap molasses (or date paste)
  • 2 tbsp pickled gherkins, finely chopped
  • 2 tsp garlic powder
  • 2 tsp onion powder
  • 1 tsp white vinegar
  • 2 tsp dijon mustard
  • a pinch of white pepper
  • 1 tsp nutritional yeast

Instructions

  1. Finely chop the pickled gherkins. Stir in the other ingredients.
  2. Goes well with our whole-foods Big Mac.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer sauzen en spreads