Venkel-muntsalade met portobellocarpaccio (vegan, whole foods, olievrij)

 
venkelsalade-portobellocarpaccio-vegan-whole-foods-olievrij-01.jpg
venkelsalade-portobellocarpaccio-vegan-whole-foods-olievrij-02.jpg

Venkel-muntsalade met portobellocarpaccio

Lunch voor 2 personen.

Ingrediënten

Venkelsalade

  • 1 venkelknol
  • 2 el verse munt, fijngesneden
  • 1 handvol rucola
  • 1 peer (ongeschild, klokhuis verwijderd)
  • 1/2 tl mosterd
  • 1 el geblende citroen
  • 1 el water
  • zwarte peper

Citroen-yoghurtsaus

  • 170 g ongezoete plantaardige yoghurt
  • 1/2 geblende citroen plus zeste
  • zwarte peper

Portobellocarpaccio

  • 2 portobello’s
  • 1,5 el liquid aminos of tamari
  • 1,5 el balsamicoazijn
  • 1 t look, geperst
  • 1/2 tl tijm, gedroogd

Werkwijze

  1. Meng de ingrediënten voor de portobellomarinade. Leg de portobello’s met de stam naar beneden in een glazen ovenschaal en giet de marinade erover. Zorg ervoor dat de hele portobello bedekt is (wrijf ze in met je handen of gebruik een bakkwast) en laat ze een kwartier marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Draai de portobello’s om (met de stam naar boven), doe het deksel op de ovenschaal en bak de portobello’s een kwartier. Draai ze om, bedruip ze met de marinade en bak nog tien minuten.
  3. Maak de venkelsalade. Verwijder de onderkant en de stelen van de venkelknol en hou enkele fijne groene takjes opzij voor in de salade. Snij de venkel en de peer flinterdun met een mes of mandoline. Roer er de munt en rucola bij.
  4. Meng mosterd, citroensap, water en zwarte peper in een apart kommetje en meng dit met de salade. Bewaar in de koelkast.
  5. Meng alles voor de citroen-yoghurtsaus en zet die in de koelkast.
  6. Snij de portobello’s in dunne reepjes. Verdeel de salade over twee borden en leg de portobello’s erop. Giet er een paar eetlepels citroensaus over en besprenkel met verse zwarte peper. Serveer met de rest van de saus.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten