Vegan Pokébowl (plantaardig, whole foods, olievrij)

 
vegan-pokébowl-plantaardig-whole-foods-olievrij.jpg

Vegan Pokébowl

Twee jaar na de hype de pokébowl ontdekken: zo mee zijn wij. Een pokébowl is een kom met gemarineerde rauwe vis en groenten op een portie rijst. Wij maakten deze plantaardige versie met gemarineerde watermeloen, sojabonen en avocado. En met zeewier. Dat we geen zoute blubber lusten beseften we pas toen het er al op lag.

Voor 2 personen.

Ingrediënten

Gemarineerde watermeloen

  • 350 g watermeloen, in blokjes
  • 2 el tamari
  • 2 tl aonori (gedroogd zeewier)
  • 1 el rijstazijn
  • 1/4 tl gerookt paprikapoeder

Pokébowl

  • 150 g volkorenrijst, ongekookt
  • 200 g edamamebonen, gekookt
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 2 lente-uien
  • 5 radijzen
  • 1 el sesamzaad
  • 6 el kiemen
  • optioneel: een handvol zeewier (wakame of zeekraal)

Werkwijze

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade met de meloenblokjes en laat alles minstens twee uur (of een nacht) marineren in de koelkast.
  2. Kook de rijst, giet af en laat afkoelen.
  3. Snij de komkommer, radijzen en lente-ui fijn en de avocado in reepjes.
  4. Verdeel de rijst, groenten en watermeloen over twee borden. Gebruik de marinade als dressing. Serveer met sesamzaad, kiemen en (optioneel) zeewier.

Vegan Poké Bowl (plant-based, whole foods, oil free)

Poké bowls are traditionally made with raw, marinated fish and vegetables on a serving of rice. We made a vegan version with marinated water melon, edamame beans and avocado. And seaweed. Which is probably an acquired taste. Omit if you dislike salty blubber.

Serves 2.

Ingredients

Marinated water melon

  • 350 g (12 oz) water melon, diced
  • 2 tbsp tamari
  • 2 tsp aonori (dried seaweed)
  • 1 tbsp rice vinegar
  • 1/4 tsp smoked paprika powder

Poké Bowl

  • 150 g (5 oz.) whole grain rice, uncooked
  • 200 g (7 oz.) edamame beans, cooked
  • 1/2 cucumber
  • 1 avocado
  • 2 scallions
  • 5 radishes
  • 1 tbsp sesame seeds
  • 6 tbsp sprouts or micro greens
  • optional: a handful of seaweed (wakame or samphire)

Instructions

  1. Combine the ingredients for the marinade with the cubed water melon and leave to marinate in the fridge for at least two hours (preferably overnight).
  2. Cook the rice, drain and leave to cool.
  3. Slice cucumber, radishes, avocado and scallions.
  4. Divide rice, vegetable and water melon over two plates. Drizzle with the marinade. Serve with sesame seeds, sprouts and (optional) seaweed.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten