Tortilla’s met Koreaanse ‘pulled’ oesterzwammen en mangosalsa (vegan, whole foods, olievrij, suikervrij, glutenvrij)

 
tortilla’s-koreaanse-pulled-oesterzwammen-mangosalsa-vegan-whole-foods-olievrij-suikervrij-glutenvrij.jpg

Tortilla’s met Koreaanse ‘pulled’ oesterzwammen en mangosalsa

Voor 8 kleine tortilla’s.

Ingrediënten

‘Pulled’ oesterzwammen

  • 350 g oesterzwammen
  • 1 rode ui
  • 2 t look
  • 1 el gember, geraspt
  • 1/2 zoete appel, geraspt
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 el gochujang (zie tips)
  • 1 el rijstazijn
  • een snuif witte peper
  • 4 el tamari of sojasaus

Mangosalsa

Gochujangdressing

En

  • 8 kleine tortilla’s (zie tips)
  • een handvol verse koriander
  • 100 g rode kool, fijngesneden
  • 1 lente-ui

Werkwijze

  1. Verwarm enkele eetlepels water of bouillon in een antikleefpan. Bak de ui tot hij glazig is. Voeg meer water toe als hij aan de pan kleeft.
  2. Voeg look, appel en gember toe en bak nog 5 minuten.
  3. Roer er de kruiden, gochujang, oesterzwammen, tamari en azijn bij. Zorg dat de oesterzwammen en de saus goed gemengd zijn. Laat 10 minuten sudderen op een laag vuur. (zie tips)
  4. Maak de mangosalsa: ontpit de mango en snij hem in kleine blokjes. Schillen hoeft niet. Meng met de koriander en limoen. Zet opzij.
  5. Maak de dressing: meng alle ingrediënten tot een gladde saus. Voeg eventueel water toe om te verdunnen.
  6. Verdeel de oesterzwammen en de mangosalsa over de tortilla’s. Werk af met verse koriander, rode kool en lente-ui.

Tips

  1. Om de oesterzwammen krokant te maken bak je ze nog even af in de oven. Verdeel ze over een bakplaat en bak 15 minuten op 200°C. Roer in de helft.
  2. Voor dit recept gebruikten we de kikkererwtentortilla’s van ElaVegan.
  3. Gochujang is een Koreaanse chilipasta, te vergelijken met Sriracha. Wij gebruiken het recept van Minimalist Baker omdat de versie uit de supermarkt vaak olie en suiker bevat. De siroop vervangen we door een geweekte dadel.
  4. Dit recept werkt ook met jackfruit. Je hebt dan ongeveer 450 g nodig. Opgelet: gepekeld of in ‘brine’ bewaard, niet op siroop.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten