Thaise noedelsalade met olievrije kerriedressing (vegan, whole foods, suikervrij, glutenvrije optie)

 
thaise-noedelsalade-olievrije-kerriedressing-vegan-whole-foods-suikervrij-glutenvrije-optie-01.jpg
thaise-noedelsalade-olievrije-kerriedressing-vegan-whole-foods-suikervrij-glutenvrije-optie-02.jpg

Thaise noedelsalade met olievrije kerriedressing

Een makkelijke salade met boekweitnoedels, een kruidige kerriesaus en een berg knapperige groenten. Ook handig om mee te nemen: vervang de noedels dan door kikkererwten of edamamebonen (sojabonen) en hou de saus apart.

Lunch voor 4 personen.

Ingrediënten

Salade

  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 3 lente-uien
  • 50 g boerenkool
  • 2 wortelen
  • 150 g rode kool
  • 1/2 of 1 rode chilipeper
  • een handvol verse koriander
  • 180 g sobanoedels of rijstnoedels
  • optioneel: fijngehakte pinda’s

Kerriesaus

  • 1,5 el pindakaas of tahin
  • 3 el witte misopasta
  • 1 tl gember, geraspt
  • 3 t look, fijngehakt
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el geel kerriepoeder
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 1/2 tl kurkumapoeder
  • 1 geblende limoen (3 el limoensap)

Werkwijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de saus. Voeg water toe tot je een lopende saus krijgt. Wij gebruikten zo’n 6 eetlepels.
  2. Kook de noedels beetgaar. Spoel ze met koud water en laat uitlekken.
  3. Snij de paprika’s, lente-uien en boerenkool fijn. Rasp de rode kool en de wortelen. Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en hak hem fijn.
  4. Neem een grote kom en meng daarin de noedels en de groenten met de helft van de saus. Serveer met verse koriander en de rest van de saus. Optioneel: bestrooi met fijngehakte pinda’s.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten