Tempeh Reuben-sandwich (vegan, whole foods, olievrij)

 
tempeh-reuben-sandwich-vegan-whole-foods-olievrij-01.jpg
tempeh-reuben-sandwich-vegan-whole-foods-olievrij-02.jpg

Tempeh Reuben-sandwich

Een snelle en makkelijke lunch. Volkorenbrood met gemarineerde tempeh, zuurkool en onze ‘Big Mac’-saus.

Voor 2 sandwiches.

Ingrediënten

  • 4 sneden volkorenbrood of 2 broodjes
  • 250 g tempeh
  • 2 tl van elk: komijn, currypoeder, gerooktepaprikapoeder
  • 1/2 tl van elk: chilipoeder, cayennepeper
  • 4 el tamari
  • ‘Big Mac’-saus (of Thousand Islands dressing)
  • 250 g zuurkool, naturel
  • 1/2 komkommer, in plakjes of linten
  • 1 wortel, geraspt of in linten
  • veldsla of rucola

Werkwijze

  • Snij de tempeh in reepjes. Meng de kruiden en tamari met 2 el water in een kom. Voeg de tempeh toe en roer tot alle stukjes bedekt zijn. Laat minstens 10 minuten marineren.
  • Bak de tempeh met de marinade goudbruin in een antikleefpan. (zie tip)
  • Beleg 2 sneden brood met de zuurkool, tempeh, komkommer, wortellinten, sla en saus. Sluit af met 2 sneden brood.
  • Serveer koud of rooster met de grill.

Tip

Als je geen goede antikleefpan hebt kun je de tempeh ook in de oven klaarmaken. Bak hem dan 20 minuten op 180 °C in een afgesloten ovenschaal.


Tempeh Reuben sandwich (vegan, whole foods, oil free)

A quick and easy lunch idea. Whole-wheat sandwiches, topped with marinated tempeh, sauerkraut and our ‘Big Mac’-sauce.

Makes 2 sandwiches.

Ingredients

  • 4 slices of whole-wheat bread
  • 250 g (9 oz.) tempeh
  • 2 tsp each: cumin, curry, smoked paprika powder
  • 1/2 tsp each: chili powder, cayenne pepper
  • 4 tbsp tamari or soy sauce
  • ‘Big Mac’-sauce (or Thousand Islands dressing)
  • 250 g (9 oz.) sauerkraut
  • 1/2 cucumber, sliced or in ribbons
  • 1 carrot, grated or in ribbons
  • lamb’s lettuce or arugula

Instructions

  • Cut the tempeh into strips. In a bowl, combine spices and tamari with 2 tbsp of water. Add in tempeh and make sure every piece is covered. Leave to marinate for at least 10 minutes.
  • Heat a non-stick skillet over medium heat, add tempeh and marinade. Cook until golden brown. (see note)
  • Top 2 slices of bread with sauce, sauerkraut, cucumber, carrot, tempeh and lettuce. Place remaining slices of bread on top.
  • Serve cold or broil before serving.

Note

Alternatively, you can oven-bake the marinated tempeh. Bake for 20 minutes at 180 °C/350 F in a covered oven dish.


Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten