Tempeh-ananassatés met satésaus (vegan, whole foods, olievrij)

 
tempeh-ananassatés-satesaus-vegan-whole-foods-olievrij.jpg

Tempeh-ananassatés met satésaus

Lekker als aperitiefhapje of als bijgerecht met rijst en een Aziatische komkommersalade.

Voor 10 stuks.

Ingrediënten

Satés

  • 250 g tempeh in blokjes
  • 4 el tamari of sojasaus
  • 4 el geblende limoen
  • 2 tl kipkruiden OF 2 tl komijn en 1/2 tl gerookte paprika
  • 1 tl gemberpoeder
  • een snuif zwarte peper
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 250 g verse ananas in blokjes

Satésaus

En

  • 10 kleine satéprikkers

Werkwijze

  1. Week de satéprikkers een halfuur in water.
  2. Meng de tempehblokjes met tamari, limoensap en kruiden. Laat ze minstens tien minuten marineren.
  3. Maak de saus: meng alle ingrediënten en voeg water toe indien nodig.
  4. Maak de satés: prik afwisselend een blokje tempeh en ananas. Bewaar de marinade.
  5. Bak de satés in een grill- of antikleefpan. Bedruip ze geregeld met de marinade. Grill tot de tempeh bruint en de ananas karameliseert.
  6. Serveer met de satésaus.

Tip

We hebben het zelf nog niet geprobeerd, maar we zijn er vrij zeker van dat je deze satés ook op de barbecue kan bakken.


Tempeh and pineapple skewers with satay sauce (vegan, whole foods, oil free)

Serve as an appetizer or as a side with some rice and an Asian cucumber salad.

Makes 10 skewers.

Ingredients

Tempeh skewers

  • 250 g tempeh cut into 0.5” cubes
  • 4 tbsp tamari or soy sauce
  • 4 tbsp blended lime
  • 2 tsp poultry seasoning OR 2 tsp cumin powder and 1/2 tsp smoked paprika powder
  • 1 tsp ginger powder
  • 1/4 tsp chili powder
  • a pinch of freshly ground black pepper
  • 250 g fresh pineapple, diced

Satay sauce

  • 2 tbsp peanut butter or tahin
  • 2 tbsp tamari or soy sauce
  • 1.5 tsp red curry powder
  • 1 tsp blended lime

And

  • 10 small wooden skewers

Instructions

  1. Soak the wooden skewers for 30 minutes.
  2. Combine tempeh, tamari, lime and spices. Leave to marinate for at least 10 minutes.
  3. Make the sauce: combine all of the ingredients and add water to thin.
  4. Thread tempeh and pineapple onto the skewers. Save the marinade.
  5. Cook the skewers in a grill or non-stick pan. Baste regularly with the marinade. Grill until slightly charred and caramelized.
  6. Serve with satay sauce.

Notes

We haven’t tried it yet, but we’re pretty sure you can also cook them on the barbecue.


Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten