Tahin en tahini (vegan, whole foods, olievrij)

 
tahin-tahini-vegan-whole-foods-olievrij.jpg

Tahin en tahini


Tahin

Tahin of sesampasta is iets dat wij altijd in huis hebben. We maken er o.a. hummus mee en het is een handige basis voor sauzen en dressings. Tahin uit de winkel is vaak duur en het is zo makkelijk zelf te maken.

Ingrediënten

  • 450 g sesamzaad

Werkwijze

  1. Rooster het sesamzaad in de pan tot het een lichtbruine kleur krijgt (hoe donkerder, hoe intenser de smaak).
  2. Laat afkoelen.
  3. Doe het sesamzaad in een krachtige blender en mix op hoge snelheid tot een gladde pasta.
  4. Bewaar de tahin in een luchtdichte pot in de koelkast, hij blijft wekenlang goed.

Tahini

Tahini is een saus op basis van sesampasta. Je kunt ze zo gebruiken of er kruiden aan toevoegen om er groenekruidentahini of kurkumadressing mee te maken.

Ingrediënten

  • 2 el tahin
  • 2 el appelciderazijn
  • 1 el geblende citroen
  • 2 el lauw water
  • 2 tl dadelpasta (geblende dadels)
  • 1 tl witte miso

Werkwijze

Blend alle ingrediënten tot een gladde saus. Voeg meer tahin toe als ze te dun is, meer water als ze te dik is.


Tahin and tahini (vegan, whole foods, oil free)


Tahin

Tahin or sesame paste is a staple food in our house. We use it to make hummus and it works well as a base for sauces and dressings. Store-bought tahin is often expensive and it is so easy to make it yourself.

Ingredients

  • 450 g (3 cups) sesame seeds

Instructions

  1. Roast the sesame seeds in a cast-iron or non-stick pan until lightly browned. A darker roast makes for a stronger (bitter) sesame flavor.
  2. Leave to cool.
  3. Add the sesame seeds to a powerful blender and blend on high speed until smooth.
  4. Store the tahin in an airtight container in the fridge. It lasts for at least two weeks.

Tahini sauce

Tahini is a tahin based sauce. You can use it as is or add spices to make a green herb tahini sauce or a turmeric dressing.

Ingredients

  • 2 tbsp tahin
  • 2 tbsp apple cider vinegar
  • 1 tbsp blended lemon
  • 2–3 tbsp water
  • 2 tsp date paste (blended dates)
  • 1 tsp white miso paste.

Instructions

Blend into a smooth sauce. Thicken with more tahin or water down for a pourable sauce.


Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer sauzen en spreads