Tahin en tahini (vegan, whole foods, olievrij)

 
tahin-tahini-vegan-whole-foods-olievrij.jpg

Tahin en tahini

Tahin of sesampasta is iets dat wij altijd in huis hebben. We maken er o.a. hummus mee en het is een handige basis voor sauzen en dressings. Tahin uit de winkel is vaak duur en het is zo makkelijk zelf te maken.


Tahin

Ingrediënten

  • 450 g sesamzaad

Werkwijze

  1. Rooster het sesamzaad in de pan tot het een lichtbruine kleur krijgt (hoe donkerder, hoe intenser de smaak).
  2. Laat afkoelen.
  3. Doe het sesamzaad in een krachtige blender en mix op hoge snelheid tot een gladde pasta.
  4. Bewaar de tahin in een luchtdichte pot in de koelkast, hij blijft wekenlang goed.

Tahini

Tahini is een saus op basis van sesampasta. Je kunt ze zo gebruiken of er kruiden aan toevoegen om er groenekruidentahini of kurkumadressing mee te maken.

Ingrediënten

  • 2 el tahin
  • 2 el appelciderazijn
  • 2 tl geblende citroen
  • 2 el lauw water
  • 2 tl dadelpasta (geblende dadels)
  • 1 tl witte miso

Werkwijze

Blend alle ingrediënten tot een gladde saus. Voeg meer tahin toe als ze te dun is, meer water als ze te dik is.


Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer sauzen en spreads