Smørrebrød met plantaardige vissalade (vegan, whole foods, olievrij)

 
 Plantaardige vissalade op basis van artisjok, hier op Fries roggebrood.

Plantaardige vissalade op basis van artisjok, hier op Fries roggebrood.

 De vegan vissalade smaakt nog beter met knapperige uiringen, plantaardige kaviaar, kappers en kruiden.

De vegan vissalade smaakt nog beter met knapperige uiringen, plantaardige kaviaar, kappers en kruiden.

Smørrebrød met plantaardige vissalade

Een plantaardige versie van de Deense sandwich. Belegd met een spread op basis van artisjokken en zeewier en een salade van geraspte venkel en citroen.

Voor 4 stuks.

Ingrediënten

Plantaardige vissalade

  • 1 grote el kappertjes (15 g)
  • 1 kleine augurk (25 g)
  • 1 el verse dille
  • 1 el verse bieslook
  • 1,5 tl aonori (gedroogd zeewier)
  • 6 artisjokharten (250 g, gekookt en uitgelekt)
  • 2 el ongezoete sojayoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 el geblende citroen

Smørrebrød

  • 4 sneden volkoren roggebrood
  • een halve venkelknol, heel fijn gesneden of geraspt
  • 1/2 rode ui, in dunne ringen
  • kappertjes
  • groen: verse dille, bieslook, tuinkers, venkelgroen
  • 1/2 citroen
  • optioneel: zeewiertopping

Werkwijze

  1. Doe de kappertjes, augurk, dille, bieslook en aonori in een foodprocessor en pulseer kort.
  2. Voeg de artisjokharten toe en pulseer een paar keer tot een grove salade.
  3. Meng er de sojayoghurt, mosterd en citroen bij.
  4. Beleg de sneetjes roggebrood met artisjoksalade, venkel, rode ui, kappertjes, groen en de zeewiertopping. Besprenkel met verse citroen.

Vegan fish salad smørrebrød (vegan, whole foods, oil free)

A plant-based take on the Danish open sandwich. Topped with a vegan fish spread and a shaved fennel and lemon salad.

Yields 4 servings.

Ingredients

Vegan fish salad

  • 1 large tbsp capers (15 g)
  • 1 small pickle (25 g)
  • 1 tbsp fresh dill
  • 1 tbsp fresh chives
  • 1.5 tsp aonori (dried seaweed)
  • 6 artichoke hearts (cooked and drained)
  • 2 tbsp unsweetened soy yogurt
  • 1 tsp mustard
  • 1/2 tbsp blended lemon

Smørrebrød

  • 4 slices whole wheat rye bread
  • 1/2 fennel bulb, very finely sliced or grated
  • 1/2 red onion, sliced into fine rings
  • capers
  • greens: fresh dill, chives, cress, fennel greens
  • 1/2 lemon
  • optional: seaweed pearls

Instructions

  1. Add capers, pickle, dille, chives and aonori to a food processor and pulse briefly.
  2. Add the artichoke hearts and pulse a couple of times into a coarse mixture.
  3. Stir in soy yogurt, mustard and lemon.
  4. Divide the vegan fish salad over 4 slices of rye bread. Top with fennel, onion, capers, greens and seaweed pearls. Drizzle with fresh lemon juice.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten