Salade met gegrilde perzik en courgettelinten (vegan, whole foods, olievrij, glutenvrij)

 
salade-gegrilde-perzik-courgettelinten-vegan-whole-foods-olievrij-glutenvrij-.jpg

Salade met gegrilde perzik en courgettelinten

Een eenvoudige, lauwe salade met gegrilde perziken, gebakken courgettelinten en een olievrije mosterddressing.

Lunch voor 2 personen.

Ingrediënten

Salade

  • 2 perziken, in partjes
  • 1 courgette, in dunne linten
  • zwarte peper
  • 1 el geblende citroen
  • 100 g rucola
  • 2 el zonnebloempitten, geroosterd

Dressing

Werkwijze

  1. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  2. Grill of bak de perziken tot ze licht karameliseren.
  3. Grill of bak de courgettelinten enkele minuten met wat citroensap en zwarte peper.
  4. Verdeel de rucola over de borden, dan de courgettenlinten, perziken en pitten. Serveer met de dressing en verse zwarte peper.

Grilled peach and zucchini salad (vegan, whole foods, oil free, gluten free)

An easy, lukewarm salad with grilled peaches, zucchini ribbons and an oil free salad dressing.

Serves 2.

Ingredients

Salad

  • 2 peaches, sliced
  • 1 zucchini, cut into thin ribbons
  • black pepper
  • 1 tbsp blended lemon
  • 100 g (2 cups) arugula
  • 2 tbsp sunflower seeds, roasted

Salad dressing

  • 1 tbsp apple cider vinegar
  • 1/2 tbsp blended lemon
  • 1/2 tsp mustard
  • 1 tsp white miso paste
  • 3 tbsp water

Instructions

  1. Whisk together the ingredients for the salad dressing.
  2. Grill or bake the peaches until slightly caramelized.
  3. Grill or bake the zucchini ribbons for a couple of minutes with a bit of lemon and freshly ground black pepper.
  4. Divide the arugula over two plates. Add the zucchini ribbons, peaches and sunflower seeds. Serve with the salad dressing and freshly ground black pepper.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten