Pasta penne met kastanjechampignons (vegan, whole foods, olievrij, vetvrije optie)

 
romige-pasta-penne-kastanjechampignons-vegan-whole-foods-vetvrij.jpg

Pasta penne met kastanjechampignons

Dit pastagerecht is makkelijk, heerlijk romig en klaar in minder dan een halfuur.

Hoofdgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten

Olievrije hummus

  • 250 g kikkererwten, gekookt
  • 1 t look
  • 1,5 el geblende citroen
  • 1 tl komijn
  • een snuifje cayennepeper
  • 1–2 el water of aquafaba (het kookvocht van de kikkererwten)
  • 1 tl witte misopasta
  • optioneel: 2 el tahin (sesampasta) — laat weg om de hummus volledig vetvrij te houden

Romige pasta penne

  • 250 gr volkorenpenne
  • 250 gr kastanjechampignons, in plakjes
  • 3 t look, fijngesneden
  • 1 tl chilivlokken
  • 15 gr verse platte peterselie
  • 1 el geblende citroen
  • zwarte peper, naar smaak

Werkwijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de hummus in de blender en mix tot een gladde pasta. Voeg aquafaba of water toe om hem romiger te maken.
  2. Kook de pasta gaar in een ruime kookpot volgens de instructies op de verpakking. Giet af en bewaar een soeplepel kookvocht.
  3. Verwarm een grote antikleefpan op hoog vuur. Zet het vuur op medium en voeg de champignons toe. Blijf roeren. Na ongeveer 5 minuten geven ze hun eigen vocht af zodat je daarin kan bakken — zo heb je geen olie nodig.
  4. Voeg look en chilivlokken toe en bak nog 5 minuten.
  5. Doe de pasta terug in de pot en meng met de hummus (ong. 5 eetlepels). Voeg eventueel wat kookvocht toe als het mengsel te droog is.
  6. Voeg ook de champignons en peterselie toe. Werk af met citroen en zwarte peper.

Creamy pasta penne with chestnut mushrooms (vegan, whole foods, oil free, fat free option)

This pasta dish is easy, creamy and ready in under half an hour.

Serves 2.

Ingredients

Oil free hummus

  • 250 gr (2 cups) chickpeas, cooked and drained
  • 1 clove garlic
  • 1.5 tbsp blended lemon
  • 1 tsp ground cumin
  • a pinch of cayenne pepper
  • 1 tsp white miso paste
  • 1-2 tbsp water or aquafaba
  • optional: 2 tbsp tahin (sesame paste) — omit to keep the recipe fat free

Pasta penne

  • 250 gr (2.5 cups) whole-wheat pasta penne
  • 250 gr (2 + 1/4 cups) chestnut mushrooms, sliced
  • 3 cloves garlic, minced
  • 1 tsp chili flakes
  • a handful of fresh flat parsley
  • 1 tbsp blended lemon
  • black pepper, to taste

Instructions

  1. Place the ingredients for the hummus in a blender and blend until smooth. Add more aquafaba or water to thin, if needed.
  2. Boil the pasta al dente in a large pan, according to the package instructions. Drain and save some of the cooking liquid.
  3. Dry-sautée the mushrooms. On high heat, preheat a non-stick skillet. Lower the heat to medium and add the mushrooms. Keep stirring, after about 5 minutes they start to release their moisture.
  4. Add garlic and chili flakes and cook for another 5 minutes.
  5. Add the pasta back to the pan and mix with 5 tbsp of the hummus. Add some of the cooking liquid if needed, to make a creamy sauce.
  6. Stir in mushrooms and parsley. Serve with lemon and freshly ground black pepper.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten