Romige pasta penne met kastanjechampignons (vegan, whole foods, vetvrij)

 
romige-pasta-penne-kastanjechampignons-vegan-whole-foods-vetvrij.jpg

Romige pasta penne met kastanjechampignons

Hoofdgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten

Olievrije hummus

  • 250 g kikkererwten, gekookt
  • 1 t look
  • 1,5 el geblende citroen
  • 1 tl komijn
  • 2 snuifjes cayennepeper
  • 1 tl voedingsgist
  • 1 tot 2 el aquafaba (het kookvocht van de kikkererwten)
  • optioneel: 1/2 tl witte miso
  • optioneel: 1 el tahin (sesampasta) laat weg om de hummus volledig vetvrij te houden

Romige pasta penne

  • 250 g volkorenpenne
  • 250 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 3 t look, fijngesneden
  • 1 tl chilivlokken
  • 15 g verse platte peterselie
  • 1/2 geblende citroen
  • zwarte peper, naar smaak

Werkwijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de hummus in de blender en mix tot een gladde pasta. Voeg aquafaba toe om hem romiger te maken.
  2. Kook de pasta gaar in een ruime kookpot volgens de instructies op de verpakking.
  3. Verwarm een grote antikleefpan op hoog vuur. Zet het vuur op medium en voeg de champignons toe. Blijf roeren, na ongeveer 5 minuten geven ze hun eigen vocht af zodat je daarin kan bakken — zo heb je geen olie nodig.
  4. Voeg look en chilivlokken toe en bak nog 5 minuten.
  5. Giet de pasta af en bewaar een soeplepel van het kookvocht.
  6. Doe de pasta terug in de pot en meng met de hummus. Voeg eventueel wat kookvocht toe als het mengsel te droog is.
  7. Voeg ook de champignons en peterselie toe. Werk af met vers citroensap en zwarte peper.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten