Romige koolsalade (vegan, whole foods, notenvrij)

 
romige-koolsalade-vegan-whole-foods-notenvrij.jpg

Romige koolsalade

Deze snelle koolsalade staat hier in de winter wekelijks op tafel. Lekker bij een broodje ‘pulled’ oesterzwam of als maaltijdsalade met quinoa, geroosterde kokosvlokken en kikkererwten (zie tip).

Bijgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten

Koolsalade

  • 150 g rode kool
  • 150 g witte kool
  • 1 wortel
  • een groot handvol platte peterselie
  • 4 lente-uien
  • 1/2 el sesamzaad

Romige saus

  • 140 g ongezoete plantaardige yoghurt (zoals soja of kokos)
  • 50 ml ongezoete plantaardige melk
  • 8 g voedingsgist
  • 1/2 el witte misopasta
  • 1/2 tl lookpoeder
  • 1/2 tl uipoeder
  • 1/4 tl mosterd
  • 1 tl appelciderazijn
  • snuif nootmuskaat
  • verse zwarte peper

Werkwijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de saus.
  2. Rasp de wortel. Snij de de rode en witte kool en de lente-uien in fijne reepjes. Hak de peterselie grof.
  3. Meng de groenten en kruiden met de saus en het sesamzaad.

Tip

Maak er een maaltijdsalade van: kook 100 g quinoa en voeg die samen met 250 g gekookte kikkererwten en een handvol geroosterde kokosvlokken (of een avocado) toe aan de salade.


Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten