romige aardappelsalade (vegan, whole foods, olievrij)

 
aardappelsalade-met smokey-tempeh-tahin-yogurtdressing-vegan-whole-foods-olievrij.jpg

Romige aardappelsalade

Een voedzaam alternatief voor de in-mayonaise-zwemmende aardappelsalades van de supermarkt.

Bijgerecht voor 4 p.

Ingrediënten

Tahin-yoghurtdressing

  • 120 g ongezoete sojayoghurt
  • 30 g lopende tahin
  • 3 el wittewijnazijn
  • 1,5 el citroensap
  • 1 el dadelpasta (of andere zoetstof naar smaak)
  • 1 t look, fijngehakt
  • 1 tl shoyu (of tamari)
  • 1 el dijonmosterd

Aardappelsalade

  • 750 g aardappelen
  • 2 lente-uien (het groene deel)
  • 1 kleine rode ui
  • 50 g gepekelde jalapeños + 1 el van het pekelvocht
  • 10 g verse peterselie
  • 3 el verse dille (of 1 el gedroogd)

Werkwijze

  1. Snij de aardappelen in gelijke partjes en stoom of kook ze tot ze gaar zijn. Laat ze afkoelen.
  2. Meng de ingrediënten voor de saus en bewaar ze in de koelkast.
  3. Snij de uien, jalapeños en peterselie fijn en meng ze in een grote kom met het pekelvocht en de dille.
  4. Meng de aardappelen met de uien en kruiden. Voeg de saus geleidelijk aan toe, stop voor de salade zompig wordt. Kruid bij met verse zwarte peper.

Variatie

Maak er een maaltijdsalade van door gerookte tempeh of limabonen toe te voegen. Besprenkel met hennepzaad of geroosterde pitten.


Creamy potato salad (vegan, whole foods, oil free)

A nourishing alternative to the mayo-soaked potato salads you usually find at the supermarket.

Serves 4 as a side.

Method

  1. Quarter the potatoes and steam or boil them until tender. Let cool completely.
  2. Whisk together the ingredients for the sauce and store in the fridge.
  3. Finely slice the onions, peppers and parsley. Add to a large bowl.
  4. Add the potatoes and tempeh to the large bowl. Gradually stir in the sauce, making sure to stop before the salad turns soggy. Season with freshly ground pepper.

Variation

Turn this salad into a nourishing meal by adding smoked tempeh or butter beans. Top with hemp or toasted seeds.

Ingredients

Tahin-yogurt dressing

  • 120 g unsweetened soy yogurt
  • 30 g runny tahin
  • 3 tbsp white wine vinegar
  • 1.5 tbsp lemon juice
  • 1 tbsp date paste (or other sweetened to taste)
  • 1 clove garlic, minced
  • 1 tsp shoyu (or tamari)
  • 1 tbsp dijon mustard

Potato salad

  • 750 g potatoes
  • 2 scallions (green parts only)
  • 1 small red onion
  • 50 g pickled jalapeño peppers + 1 tbsp of the brine
  • 10 g fresh parsley
  • 3 tbsp fresh dill (or 1 tbsp dried)

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer maaltijden