Rogge-linzenburgers (vegan, whole foods, olievrij, gepikt)

 
rogge-linzenburgers-vegan-whole-foods-olievrij-gepikt.jpg

Rogge-linzenburgers

Dit is onze veganversie van Donna Hay’s linzenballetjes. Haar pasta was heel lekker; we kregen alleen die balletjes niet aan elkaar zonder ei. Nu dus wel. Hoera.

Voor 8 burgers of 16 balletjes.

Ingrediënten

  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 t look, fijngesneden
  • 2 el tamari
  • 2 el gedroogde champignons
  • 210 g volkoren roggebrood
  • zwarte peper
  • 265 g gekookte bruine linzen (een blik van 400 g)
  • 1 lijnzaad-ei (1 el lijnzaad + 2,5 el water)
  • 1 klein handvol peterselie
  • 2 tl mosterd

Werkwijze

  1. Verwarm de tamari in een antikleefpan en bak de ui, look en gedroogde champignons vijf minuten of tot ze zacht zijn. Laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en pulseer een paar keer tot een grof mengsel.
  4. Verdeel het mengsel in porties en vorm er balletjes of burgers van.
  5. Bedek een bakplaat met bakpapier en bak de burgers 20 minuten. Zet een schaaltje met water in de oven om te voorkomen dat de burgers uitdrogen.

Rye and lentil meatballs (vegan, whole foods, oil free, nicked)

This is our own plant-based version of Donna Hay’s recipe for lentil and rye meatballs. We loved the pasta and just couldn’t form the meatballs without using eggs. Now we can. Hooray.

Makes 8 burgers or 16 meatballs.

Ingredients

  • 1 red onion, chopped
  • 2 cloves garlic, chopped
  • 2 tbsp tamari
  • 2 tbsp dried mushrooms
  • 210 g (7.4 oz) whole-grain rye bread
  • a pinch of black pepper
  • 265 g (9.3 oz) brown lentils, boiled, (a 400 g can)
  • 1 flax egg (1 tbsp flax seeds + 2.5 tbsp water)
  • a small handful of parsley
  • 2 tsp mustard

Instructions

  1. Heat the tamari in a non-stick pan. Cook onion, garlic and dried mushrooms for 5 minutes or until soft. Leave to cool.
  2. Preheat the oven to 180 °C (350 F).
  3. Add all the ingredients to a food processor and pulse a couple of times into a coarse mixture.
  4. Divide into portions and shape into balls or burgers.
  5. Line a baking sheet with baking paper. Bake the burgers for 20 minutes. Place a small bowl of water in the oven to prevent the burgers from drying out.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten