Snelle haverrisotto met paddenstoelen en boerenkool (vegan, whole foods, olievrij)

 
haverrisotto-paddenstoelen-boerenkool-vegan-whole-foods-olievrij.jpg

Snelle haverrisotto met paddenstoelen en boerenkool

De perfecte plak-aan-je-ribben-schotel voor koude herfstdagen. Vullend, voedzaam en makkelijk te maken.

Hoofdgerecht voor 2–3 personen.

Ingrediënten

  • 250 g seizoenspaddenstoelen of kastanjechampignons, in plakjes
  • 1,5 el rode misopasta
  • 4 t look, fijngehakt
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl chilivlokken + extra om te serveren
  • 200 g boerenkool, fijngesneden
  • 200 g grove havervlokken
  • 1 l water of zoutloze groentebouillon
  • 50 g voedingsgist
  • verse zwarte peper
  • citroensap
  • 2 el pitten of noten, geroosterd en geplet

Werkwijze

  1. Verwarm een grote antikleef- of wokpan. Roerbak de champignons tot ze hun vocht afgeven.
  2. Voeg de misopasta, look, chilivlokken en tijm toe en roer goed tot alle champignons bedekt zijn met miso. Voeg na 5 minuten de boerenkool toe en bak tot de kool slinkt.
  3. Gaar ondertussen de havervlokken in water of bouillon op een zacht vuur. Begin met 600 ml en voeg meer vocht toe wanneer het mengsel droog wordt. Roer geregeld. Doe dit zo’n 15 minuten of tot je een romige pap krijgt.
  4. Haal de havervlokken van het vuur en meng het voedingsgist eronder.
  5. Meng de havervlokken met de champignons en boerenkool. Kruid naar smaak bij met verse zwarte peper.
  6. Serveer de risotto met extra chilivlokken en geroosterde pitten. Besprenkel met vers citroensap.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten