Quinoasalade met pompoen en kurkumadressing (vegan, whole foods, olievrij, glutenvrij)

 
quinoasalade-pompoen-kurkumadressing-vegan-whole-foods-olievrij-glutenvrij-01.jpg

Quinoasalade met pompoen en kurkumadressing

Maaltijdsalade voor 2 personen.

Ingrediënten

Quinoasalade

  • 350 g kastanjepompoen, geschild en ontpit
  • 1 gele paprika
  • kruiden: komijn, kurkuma, paprikapoeder
  • 150 g ongekookte quinoa
  • 2 handenvol rucola
  • 1 handvol verse kruiden (koriander, munt en/of platte peterselie)
  • 30 g geroosterde pompoenpitten
  • 250 g kikkererwten (uitgelekt gewicht, gekookt en gespoeld)

Kurkumadressing

  • 50 ml water
  • 50 ml appelciderazijn
  • 50 ml geblende citroen
  • 2 el mosterd
  • 1/2 tl kurkumapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl kaneel
  • een snuifje cayennepeper

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Snij de pompoen en de paprika in reepjes van maximaal 1 cm dik. Stoom de pompoen zacht in ongeveer 20 minuten. Meng de pompoen- en paprikareepjes met de kruiden (komijn, kurkuma en paprikapoeder) en leg ze in een laag op een bakplaat met bakpapier. Bak 20 minuten.
  3. Kook ondertussen de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  4. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.
  5. Meng de gebakken groenten en kikkererwten met de quinoa. Roer de rucola, vinaigrette en verse kruiden eronder. Serveer met geroosterde pompoenpitten.

Variatietip

Vervang de pompoen ook eens door wortelen of zoete aardappelen.


Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten