Quinoapizza met avocadohummus en grapefruit (vegan, whole foods, olievrij, glutenvrij)

 
quinoapizza-avocadohummus-grapefruit-vegan-whole-foods-olievrij.jpg

Quinoapizza met avocadohummus en grapefruit

Voor 2 pizza's.

Ingrediënten

Quinoakorst

Recept van Cooking Light. Bekijk hier hoe je de quinoakorst maakt.

  • 130 gr ongekookte quinoa
  • 110 ml water + extra voor het weken
  • 2 tl bakpoeder

Avocadohummus

  • 1 avocado
  • 100 g kikkererwten, gekookt
  • 1 lente-ui
  • 1 t look
  • 6 el verse groene kruiden (bv. peterselie en dragon)
  • 2 el appelciderazijn
  • 2 tl geblende citroen
  • 1 el voedingsgist
  • 1/2 tl witte miso
  • 1/2 tl paprikapoeder

Topping

  • 2 handenvol veldsla
  • 1 grapefruit of roze pompelmoes, in blokjes
  • 1 kleine venkelknol, flinterdun gesneden
  • 2 el sesamzaad

Werkwijze

  1. Voorbereiding: week de quinoa een nacht (of minstens 8 uur) in een ruime hoeveelheid water.
  2. Giet de quinoa af in een fijn vergiet. Spoel na met water en laat uitlekken.
  3. Doe de quinoa in de blender met 110 ml water en het bakpoeder. Mix in enkele minuten tot een glad deeg. Verdeel het deeg in twee porties.
  4. Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met een bakmat of bakpapier. Giet het beslag uit en strijk het met een spatel uit tot een cirkel van 20 cm doorsnede. Bak 15 minuten.
  5. Maak ondertussen de avocadohummus: mix alle ingrediënten in een blender tot een gladde saus. Bewaar in de koelkast.
  6. Haal de korst na 15 minuten uit de oven. Schuif ze van het bakpapier en draai ze voorzichtig om. Bak nog 5 tot 10 minuten.
  7. Bestrijk de quinoapizza’s met avocadohummus. Optioneel: Hou een eetlepel apart en leng die aan met water om er dressing van te maken.
  8. Beleg de pizza’s met veldsla, grapefruit en venkel. Strooi het sesamzaad erover. Besprenkel met avocadodressing.

Variatietip

  • De toppings van deze pizza zijn ook lekker tussen een wrap of broodje. Of kook er wat granen bij voor een maaltijdsalade.
  • Geen zin in deze versie? Probeer dan die met wortelhummus, sinaasappel en avocado.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten