Quinoapizza met avocadohummus en grapefruit (vegan, whole foods, olievrij, glutenvrij)

Quinoapizza met avocadohummus en grapefruit
Voor 2 pizza's.
Ingrediënten
Quinoakorst
Recept van Cooking Light. Bekijk hier hoe je de quinoakorst maakt.
- 130 gr ongekookte quinoa
- 110 ml water + extra voor het weken
- 2 tl bakpoeder
Avocadohummus
- 1 avocado
- 100 g kikkererwten, gekookt
- 1 lente-ui
- 1 t look
- 6 el verse groene kruiden (bv. peterselie en dragon)
- 2 el appelciderazijn
- 2 tl geblende citroen
- 1 el voedingsgist
- 1/2 tl witte miso
- 1/2 tl paprikapoeder
Topping
- 2 handenvol veldsla
- 1 grapefruit of roze pompelmoes, in blokjes
- 1 kleine venkelknol, flinterdun gesneden
- 2 el sesamzaad
Werkwijze
- Voorbereiding: week de quinoa een nacht (of minstens 8 uur) in een ruime hoeveelheid water.
- Giet de quinoa af in een fijn vergiet. Spoel na met water en laat uitlekken.
- Doe de quinoa in de blender met 110 ml water en het bakpoeder. Mix in enkele minuten tot een glad deeg. Verdeel het deeg in twee porties.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met een bakmat of bakpapier. Giet het beslag uit en strijk het met een spatel uit tot een cirkel van 20 cm doorsnede. Bak 15 minuten.
- Maak ondertussen de avocadohummus: mix alle ingrediënten in een blender tot een gladde saus. Bewaar in de koelkast.
- Haal de korst na 15 minuten uit de oven. Schuif ze van het bakpapier en draai ze voorzichtig om. Bak nog 5 tot 10 minuten.
- Bestrijk de quinoapizza’s met avocadohummus. Optioneel: Hou een eetlepel apart en leng die aan met water om er dressing van te maken.
- Beleg de pizza’s met veldsla, grapefruit en venkel. Strooi het sesamzaad erover. Besprenkel met avocadodressing.
Variatietip
- De toppings van deze pizza zijn ook lekker tussen een wrap of broodje. Of kook er wat granen bij voor een maaltijdsalade.
- Geen zin in deze versie? Probeer dan die met wortelhummus, sinaasappel en avocado.
Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.