Pompoen-quinoaburgers (vegan, whole foods, olievrij)

 
pompoen-quinoaburger-vegan-whole-foods-olievrij-01.jpg

Pompoen-quinoaburgers

Voor: 4 burgers.

Ingrediënten

Pompoenburgers

  • 135 g ongekookte quinoa
  • 300 g pompoenpuree
  • 75 g havermeel
  • 1 puntpaprika, gegrild en fijngesneden
  • 2 el chia- of lijnzaad, gemengd met 5 el water
  • 1 tl rode chilipepers, fijngehakt
  • 2 t look, geperst
  • 1 tl witte miso
  • 1/4 tl komijn
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1/4 tl zwarte peper

Sinaasappeldragonsaus

  • 10 g verse oregano
  • 10 g verse dragon
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 tl mosterd
  • 1 el pompoenpitten
  • 2 el water

Verder

  • 4 volkorenbroodjes
  • hummus
  • veldsla

Werkwijze

  1. Voorbereiding: spoel de quinoa, kook hem beetgaar en giet af.
  2. Meng de ingrediënten voor de pompoenburger in een kom. Druk het mengsel stevig aan en zet het een half uur in de koelkast.
  3. Mix alles voor de saus met een blender.
  4. Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Maak je handen nat en verdeel het burgerdeeg in vier bolletjes. Leg ze op de bakplaat en vorm er burgers van.
  6. Bak de burgers 15–20 minuten in het midden van de oven.
  7. Halveer de broodjes en beleg ze met de hummus, pompoenburgers, veldsla en sinaasappeldragonsaus.

Tip

  1. Pompoenpuree maak je makkelijk zelf. Halveer en ontpit een pompoen. Leg de pompoen met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Bak 30–40 minuten op 180°C. Pureer en laat afkoelen.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten