Pizza met harissa-aubergines en kruidige kikkererwten (vegan, whole foods, olievrij)

 
pizza-harissa-aubergines-kruidige-kikkererwten-vegan-whole-foods-olievrij.jpg

Pizza met harissa-aubergines en kruidige kikkererwten

Een luchtige volkorenpizza met pikante tomatensaus en kruidige aubergines.

Voor 1 pizza.

Ingrediënten

Toppings

  • 100–200 ml pikante tomatensaus (of zie tip voor een snel alternatief)
  • een handvol kikkererwten, gekookt
  • 1 tl van elk: gedroogde paprika, kurkuma en komijn
  • tahini
  • platte peterselie

Aubergines met harissamarinade

  • 1/2 kleine aubergine
  • 2 el water
  • 1 el tamari
  • 1 el dadelpasta (of andere zoetstof)
  • 3/4 tl paprikapoeder
  • 3/4 tl komijn
  • 3/4 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl gerookt paprikapoeder

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 250 °C.
  2. Snij de aubergine met een dunschiller of mandoline in flinterdunne repen. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom.
  3. Bestrijk de pizzabodem met tomatensaus. Haal de auberginerepen door de marinade en verdeel ze over de pizzabodem. Meng de kikkererwten met de gedroogde paprika, kurkuma en komijn en verdeel ze over de pizza. Bestrijk de korst met water.
  4. Bak de pizza 10–12 minuten. Grill nog 2–3 minuten.
  5. Werk af met tahini en grof gehakte peterselie.

Opmerkingen

  • Een snelle versie van de saus: gebruik tomatensaus en kruid bij met look, tijm, rozemarijn, cayennepeper, gerookte paprika en komijn.
  • Marinade aangepast van Evergreen Kitchen.

Harissa spiced eggplant and chickpea pizza (vegan, whole foods, oil free, sugar free)

A fluffy whole-wheat pizza crust, topped with a spicy tomato sauce and harissa spiced eggplant slices.

Makes 1 pizza.

Ingredients

Toppings

  • 100–200 ml (1/2–3/4 cup) arrabbiata sauce (or see notes for a quick alternative)
  • a large handful of cooked chickpeas
  • 1 tsp each: paprika, turmeric and cumin powder
  • tahini
  • flat-leaf parsley

Harissa spiced eggplant

  • 1/2 small eggplant
  • 2 tbsp water
  • 1 tbsp tamari
  • 1 tbsp date paste (or other liquid sweetener)
  • 3/4 tsp paprika powder
  • 3/4 tsp cumin powder
  • 3/4 tsp ground coriander
  • 1/4 tsp smoked paprika powder

Instructions

  1. Preheat the oven to 250 °C/480 F.
  2. Use a mandoline to very thinly slice the eggplant. Whisk the ingredients for the harissa marinade together in a shallow bowl.
  3. Cover the pizza crust with arrabbiata sauce. Combine chickpeas with paprika, turmeric and cumin powder. Dunk the eggplant slices in the marinade and spread them, together with the chickpeas, across the pizza crust.
  4. Bake for 10–12 minutes. Grill for another 2–3 minutes using the oven broiler setting.
  5. Drizzle with tahini and garnish with coarsely chopped parsley.

Notes

  • For a quick arrabbiata sauce, season regular tomato sauce with garlic, dried thyme, rosemary, cayenne pepper, smoked paprika and cumin.
  • Harissa marinade adapted from Evergreen Kitchen.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten