Patatas bravas met aioli (vegan, whole foods, olievrij, glutenvrije optie)

 
patatas-bravas-aïoli-vegan-whole-foods-olievrij-glutenvrije-optie-01.jpg
patatas-bravas-aïoli-vegan-whole-foods-olievrij-glutenvrije-optie-02.jpg

Patatas bravas met aioli

Een makkelijk zomers bijgerecht dat het goed doet bij de barbecue.

Bijgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten

Patatas bravas

  • 500 g zachtkokende aardappelen
  • 1 el kikkererwtenmeel of volkorenbloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl lookpoeder

Aioli

  • 150 g ongezoete plantaardige yoghurt
  • 3 t look, fijngehakt
  • 1,5 el geblende citroen
  • snuif witte peper

En

  • 250 g arrabbiatasaus, koud of warm
  • platte peterselie, grof gehakt, om te serveren

Werkwijze

  1. Meng de ingrediënten voor de aioli. De saus kun je makkelijk op voorhand maken, zo kunnen de smaken goed mengen.
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Snij de aardappelen in blokjes en stoom ze gaar. Doe de aardappelblokjes in een pot met de kruiden en het meel, dek af en schud goed zodat alle aardappelen bedekt zijn.
  4. Leg de aardappelblokjes in een laag op de bakplaat. Bak ze krokant in 25–30 minuten.
  5. Serveer de gebakken aardappelen met arrabbiatasaus, aioli en platte peterselie.

Patatas bravas with aioli (vegan, whole foods, oil free, gluten free alternative)

An easy, summery side dish. Pairs well with grilled food and salads.

Serves 2 as a side.

Ingredients

Patatas bravas

  • 500 g (16 oz.) starchy potatoes
  • 1 tbsp chickpea or whole-wheat flour
  • 1 tsp paprika powder
  • 1 tsp granulated garlic

Aioli

  • 150 g (3/4 cup) unsweetened non-dairy yogurt
  • 3 cloves garlic, finely minced
  • 1.5 tbsp blended lemon
  • a pinch of white pepper

And

  • 250 g (1 cup) arrabbiata sauce, hot or cold
  • flat-leaf parsley, coarsely chopped, for serving

Instructions

  1. Combine the ingredients for the aioli sauce. You can easily make this the day before to let the flavors develop.
  2. Preheat the oven to 220 °C/430 F. Line a baking sheet with parchment paper.
  3. Slice the potatoes into wedges and steam until fork tender. Put the potatoes back in the pan, together with flour, paprika powder and garlic. Shake to distribute.
  4. Evenly distribute the wedges on the baking sheet. Bake for 20–25 minutes, until crispy.
  5. Serve with arrabbiata sauce, aioli and flat-leaf parsley.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten