Ovengebakken aardappelpartjes met tahin-kurkumasaus (vegan, whole foods, olievrij)

 
ovengebakken-aardappelpartjes-tahin-kurkumasaus-vegan-whole-foods-olievrij-01.jpg
ovengebakken-aardappelpartjes-tahin-kurkumasaus-vegan-whole-foods-olievrij-02.jpg

Ovengebakken aardappelpartjes met tahin-kurkumasaus

(English below.)

Ingrediënten

Aardappelpartjes

  • 500 g zachtkokende aardappelen
  • 1 el bloem of kikkererwtenmeel
  • 1 tl lookpoeder
  • 1/4 tl zwarte peper
  • snuifje paprikapoeder

Kurkumasaus

  • 3 el tahin
  • 2 el appelciderazijn
  • 2 tl geblende citroen
  • 4 el lauw water
  • 1/2 tl kurkumapoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl pikant currypoeder (of currypoeder en een snuifje cayennepeper)
  • 1 tl dadelpasta (geblende dadels)
  • 1 tl witte miso (of enkele druppels liquid aminos of tamari)

Werkwijze

  1. Snij de aardappelen in partjes. Kook of stoom ze zacht.
  2. Doe ze terug in de pot met de bloem, het lookpoeder en de peper. Doe het deksel op de pot en schud tot alles goed gemengd is en de aardappelen hier en daar verbrokkelen.
  3. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de aardappelpartjes in een laag op een bakplaat met bakpapier en bak ze knapperig in 20–25 minuten.
  4. Maak de saus: meng de ingrediënten in een kleine mengkom of blender. Leng eventueel aan met meer water voor een dunnere saus.
  5. Bestrooi de aardappelen met het paprikapoeder en serveer met de saus.

Oven-baked potato wedges with a tahin turmeric sauce (vegan, whole foods, no added oil)

Ingredients

Potato wedges

  • 500 g (16 oz) starchy potatoes, cut into wedges
  • 1 tbsp whole-wheat or chickpea flour
  • 1 tsp garlic powder
  • 1/4 tsp black pepper
  • a pinch of paprika powder

Tahin turmeric sauce

  • 2 tbsp tahin
  • 2 tbsp apple cider vinegar
  • 2 tsp blended lemon
  • 4 tbsp water
  • 1/2 tsp ground turmeric
  • 1/2 tsp paprika powder
  • 1/2 tsp hot curry powder (or regular curry powder and a pinch of cayenne pepper)
  • 1 tsp date paste
  • 1 tsp white miso paste (or a few drops liquid aminos or tamari)

Instructions

  1. Steam or boil the potatoes until tender.
  2. Put the potatoes back in the pan, together with flour, garlic powder and pepper. Shake to distribute and break the potatoes a bit.
  3. Preheat the oven to 220 °C (425 F). Line a baking sheet with baking paper and evenly distribute the wedges. Bake for 20–25 minutes, until crispy.
  4. In a small bowl, mix together the ingredients for the sauce. Use water to thin.
  5. Sprinkle some paprika powder over the baked potato wedges. Serve with the sauce.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten