Ovengebakken aardappelpartjes met tahin-kurkumasaus (vegan, whole foods, olievrij)

 
ovengebakken-aardappelpartjes-tahin-kurkumasaus-vegan-whole-foods-olievrij-01.jpg
ovengebakken-aardappelpartjes-tahin-kurkumasaus-vegan-whole-foods-olievrij-02.jpg

Ovengebakken aardappelpartjes met tahin-kurkumasaus

Ingrediënten

Aardappelpartjes

  • 500 g zachtkokende aardappelen
  • 1 el bloem of kikkererwtenmeel
  • 1 tl lookpoeder
  • 1/4 tl zwarte peper
  • snuifje paprikapoeder

Kurkumasaus

  • 2 el tahin
  • 2 el appelciderazijn
  • 2 tl geblende citroen
  • 4 el lauw water
  • 1/2 tl kurkumapoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl pikant currypoeder (of currypoeder en een snuifje cayennepeper)
  • 1 tl dadelpasta (geblende dadels)
  • 1 tl witte miso (of enkele druppels liquid aminos of tamari)

Werkwijze

  1. Snij de aardappelen in partjes. Kook of stoom ze zacht.
  2. Doe ze terug in de pot met de bloem, het lookpoeder en de peper. Doe het deksel op de pot en schud tot alles goed gemengd is en de aardappelen hier en daar verbrokkelen.
  3. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de aardappelpartjes in een laag op een bakplaat met bakpapier en bak ze knapperig in 20–25 minuten.
  4. Maak de saus: meng de ingrediënten in een kleine mengkom of blender. Leng eventueel aan met meer water voor een dunnere saus.
  5. Bestrooi de aardappelen met het paprikapoeder en serveer met de saus.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten