Koude noedelsalade met radijs en edamamebonen (vegan, whole foods, olievrij, glutenvrij)

 
noedelsalade-radijs-edamamebonen-vegan-whole-foods-olievrij-glutenvrij.jpg

Koude noedelsalade met radijs en edamamebonen

Een snelle, verfrissende noedelsalade met radijzen, sojabonen en limoen.

Lunch voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 200 g edamamebonen, gekookt
  • 2 lente-uien
  • 10 radijzen
  • 1/2 komkommer
  • 180 g sobanoedels
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el pompoenpitten, geroosterd
  • 1 geblende limoen
  • verse zwarte peper
  • enkele takjes munt

Werkwijze

  1. Snij de groenten fijn.
  2. Kook de noedels gaar en spoel ze na met koud water.
  3. Meng de groenten en noedels met het sesamzaad, de pompoenpitten en de limoen. Serveer met verse zwarte peper en munt.

Variatietip

Ook lekker met avocado en babyspinazie.


Radish and edamame noodle salad (vegan, whole foods, oil free, gluten free)

A quick and refreshing noodle salad with radishes, crunchy soy beans and lime.

Serves 2.

Ingredients

  • 200 g (7 oz.) edamame beans, cooked
  • 2 scallions
  • 10 radishes
  • 1/2 cucumber
  • 180 g (6.5 oz.) soba noodles
  • 1 tbsp sesame seeds
  • 2 tbsp pumpkin seeds, roasted
  • 1 blended lime
  • freshly ground black pepper
  • a few sprigs of mint

Instructions

  1. Finely slice the vegetables.
  2. Cook the soba noodles according to package instructions. Drain and rinse with cold water.
  3. In a large bowl, combine vegetables, noodles, sesame seeds, pumpkin seeds and lime. Serve with freshly ground black pepper and mint leaves.

Variation

Add an avocado and baby spinach.


Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten