Natuurlijk gezoete barbecuesaus (vegan, whole foods, olievrij)

 
natuurlijk-gezoete-barbecuesaus-vegan-whole-foods-olievrij-suikervrij.jpg

Natuurlijk gezoete barbecuesaus

Ingrediënten

  • 400 g tomatenpuree
  • 150 ml water
  • 50 ml balsamicoazijn (Niet geklaard met dierlijke producten)
  • 1 tl mosterd
  • 3/4 tl lookpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 25 g Deglet Nour-dadels, gehakt
  • optioneel: dadels vervangen door blackstrapmelasse

Werkwijze

  1. Breng alle ingrediënten zacht aan de kook in een steelpan zonder deksel. Laat ze 30 minuten indikken.
  2. Mix met een blender tot een gladde saus.
  3. Laat de saus afkoelen en bewaar ze tot vijf dagen in een luchtdichte pot in de koelkast.

Date-sweetened barbecue sauce (vegan, whole foods, fruit sweetened, oil free)

Ingredients

  • 400 g (1 + 1/3 cup) tomato puree
  • 150 ml (2/3 cup) water
  • 50 ml (1/4 cup) balsamic vinegar
  • 1 tsp mustard
  • 3/4 tsp garlic powder
  • 1 tsp smoked paprika powder
  • 25 g chopped (1/8 cup) dates (Deglet Nour), pitted
  • optional: blackstrap molasses to taste

Instructions

  1. Add the ingredients to a sauce pan and bring to a soft boil. Let simmer for 30 minutes (or until thickened) without a lid.
  2. Transfer to a food processor and process into a smooth sauce.
  3. Leave to cool completely. Store in an airtight jar for up to five days in the fridge.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer sauzen en spreads