Chocolademuffins met bloedsinaasappel (vegan, whole foods, gezoet met fruit, olievrij)

 
chocolademuffins-bloedsinaasappel-vegan-whole-foods-gezoet-fruit-olievrij.jpg

Chocolademuffins met bloedsinaasappel

Deze voedzame muffins zijn sappig vanbinnen omdat ze gezoet zijn met hele stukken fruit. De krokante chocoladestukjes zorgen voor extra textuur.

Voor 6 stuks.

Ingrediënten

Nat

  • 125 g ontpitte dadels
  • 75 ml hete koffie (zie tip)
  • 125 g bloedsinaasappel (2 st.), gepeld en in partjes
  • 1 el bloedsinaasappelzeste
  • 1 el tahin (optioneel, zie tip)
  • 1/2 tl appelciderazijn
  • 1/2 tl balsamicoazijn (of meer appelciderazijn)

Droog

  • 70 g volkorenspeltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda
  • 12 g tapiocameel
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/4 tl kardemompoeder
  • 1 el ongezoet cacaopoeder
  • 25 g pure chocoladestukjes (bijvoorbeeld de tablet van 100% cacao van Saveurs et Nature)

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en zet 6 papieren muffinvormen klaar.
  2. Week de dadels tien minuten in de warme koffie.
  3. Pureer de dadels en het weekwater daarna met de rest van de natte ingrediënten in een foodprocessor.
  4. Meng de droge ingrediënten in een grote kom. Spatel de dadelpuree er luchtig onder. Roer niet te lang, het deeg moet de structuur van chocolademousse hebben.
  5. Verdeel het deeg over de bakvormen en bak 25 minuten. Laat de muffins volledig afkoelen en bewaar ze in een afgesloten doos in de koelkast, zo drogen ze niet uit.

Tips

  • Deze muffins zijn het lekkerst na een nacht in de koelkast. Als ze uit de oven komen zijn ze nog wat vochtig, ze worden steviger wanneer ze afkoelen. Het bakpapier lost dan ook makkelijker. Je kan ze zonder problemen invriezen.
  • De koffie verdiept de smaak van de cacao. Gebruik gekookt water als je geen koffie in huis hebt.
  • De tahin maakt de muffins nog smeuïger. Laat weg voor een lichtere versie.

Variatietip

Ook lekker met pompelmoes!

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer snoepen