Midden-Oosterse linzensalade met rode kool (vegan, whole foods, olievrij, glutenvrij)

 
midden-oosterse-linzensalade-rode-kool-vegan-whole-foods-olievrij-glutenvrij-01.jpg
midden-oosterse-linzensalade-rode-kool-vegan-whole-foods-olievrij-glutenvrij-02.jpg

Midden-Oosterse linzensalade met rode kool

Voorgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten

Linzensalade

  • 180 g groene linzen, ongekookt en gespoeld
  • 3 el geroosterde zonnebloem- of pompoenpitten
  • 2 el kappertjes
  • een handvol verse munt
  • een handvol verse platte peterselie
  • 1/2 rode ui in reepjes
  • een handvol spinazie grof gesneden
  • 1 lente-ui in fijne ringen
  • 4 + 4 rodekoolbladeren (zie werkwijze)

Vinaigrette

  • 2 el water
  • 1 el mosterd
  • 3 t look, geperst
  • 2 el geblende citroen
  • 1 el appelciderazijn
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl koriander
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl kaneel

Werkwijze

  1. Breng het water aan de kook en gaar de linzen volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af als ze beetgaar zijn. Zet opzij.
  2. Snij de basis van de rode kool en haal er voorzichtig de 8 buitenste bladeren af. Hou 4 bladeren opzij voor de kommetjes, snij de rest fijn.
  3. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.
  4. Neem een grote kom en meng de linzen, vinaigrette, kappertjes, geroosterde pitten, ui, lente-ui, rode kool, peterselie, munt en spinazie. Kruid bij naar smaak.
  5. Leg de rodekoolbladeren op een bord en vul ze met de linzensalade. Lekker met wat hummus of tahini en za’atar.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten