Makkelijke chocoladepasta (vegan, whole foods, olievrij, notenvrij, natuurlijk gezoet)

 
makkelijke-chocoladepasta-vegan-whole-foods-olievrij-notenvrij-natuurlijk-gezoet.jpg

Makkelijke chocoladepasta

(English below.)

Om deze chocoladepasta te maken heb je vijf ingrediënten en een kwartier nodig. Na het mengen lijkt het chocolademousse (ook lekker). Zet hem een paar uur in de koelkast voor een fudgeachtige en smeerbare pasta.

Vult 1 kleine bokaal.

Ingrediënten

  • 85 g medjouldadels, ongeveer 4 stuks, ontpit
  • 85 ml gekookt water
  • 100 g lopende tahin
  • 35 g rauw cacaopoeder
  • 30–60 ml plantaardige melk

Werkwijze

  1. Week de dadels 15–30 minuten in het gekookte water.
  2. Mix de dadels en het weekwater tot een gladde puree in een krachtige blender.
  3. Meng de dadelpasta met de tahin en het cacaopoeder. Voeg dan geleidelijk plantaardige melk toe tot het mengsel er als chocolademousse uitziet.
  4. Laat enkele uren opstijven in een luchtdichte bokaal in de koelkast.

Easy chocolate spread (vegan, whole foods, oil free, nut free, naturally sweetened)

To make this chocolate spread you’ll only need five ingredients and fifteen minutes. After blending, it has the texture of a chocolate mousse (also very tasty). Let it set in the fridge overnight for a fudgy and spreadable paste.

Makes 1 cup.

Ingredients

  • 4 medjool dates (85 g), pitted
  • 1/2 cup (85 ml) boiled water
  • 1/2 cup (runny) tahini
  • 1/2 cup raw cacao powder
  • 1/4–1/8 cup (30–60 ml) non-dairy milk

Instructions

  1. Soak the dates in boiled water for 15–30 minutes.
  2. Add dates and soaking water to a powerful blender and process into a smooth puree.
  3. In a bowl, mix date paste, tahin and cacao powder until fully combined. Add non-dairy milk until you get a chocolate mousse texture.
  4. Transfer to an airtight container and let set in the fridge.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer snoepen