'Mac and cheese’ met pompoen (vegan, whole foods, olievrij, notenvrij, glutenvrije optie)

 
mac-cheese-pompoen-vegan-whole-foods-olievrij-notenvrij-glutenvrije-optie-01.jpg
mac-cheese-pompoen-vegan-whole-foods-olievrij-notenvrij-glutenvrije-optie-02.jpg

‘Mac and cheese’ met pompoen

Een romige, plantaardige mac and cheese met flespompoen en kastanjechampignons.

Hoofdgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten

Saus

  • 500 g flespompoen
  • 200 g witte bonen, gekookt en gespoeld
  • 1 rode ui
  • 2 t look
  • 150 ml ongezoete plantaardige melk
  • 15 g voedingsgist
  • 45 g dijonmosterd
  • 1 el tahin
  • 1 tl gerooktepaprikapoeder
  • verse zwarte peper, naar smaak
  • 1 tl witte misopasta (of 2 tl tamari)
  • 1/2 tl chilivlokken + extra om te serveren

Pasta

  • 200 g verse kikkererwtenpasta of 150 g droge pasta
  • 500 g kastanjechampignons
  • 1 tl gedroogde tijm

Werkwijze

  1. Snij pompoen, ui en look in stukken en stoom of kook ze tot de pompoen zacht is.
  2. Doe alle ingrediënten voor de saus in een krachtige blender en mix tot een gladde saus.
  3. Kook de pasta beetgaar en giet af.
  4. Snij de champignons in plakjes en bak ze bruin in een antikleefpan met wat tijm en zwarte peper.
  5. Verwarm de saus in een grote pot. Roer er de pasta en champignons onder. Verdeel over twee borden en besprenkel met chilivlokken.

Variatietip

Ook lekker met broccoli of asperges.


Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten