Mac and cheese met jalapeño’s (vegan, whole foods, olievrij, glutenvrij)

 
mac-cheese-jalapeno-vegan-whole-foods-olievrij-glutenvrij-01.jpg
mac-cheese-jalapeno-vegan-whole-foods-olievrij-glutenvrij-02.jpg

Mac and cheese met jalapeño's

Tortillachips met pikante kaassaus, vermomd als ovenschotel.

Voor 2 personen.

Ingrediënten

Saus

  • 1 rode ui, grof gesneden
  • 300 g pompoen, in blokjes
  • 2 t look
  • 2 el tapiocazetmeel
  • 150 ml ongezoete plantaardige melk
  • 10 g voedingsgist
  • 1 el tahin
  • 1 el mosterd
  • 3 el jalapeño-pekelvocht
  • 1 el witte misopasta
  • 1 tl gerooktepaprikapoeder
  • zwarte peper

Krokante kikkererwten

  • 150 g kikkererwten, gekookt, niet gespoeld
  • 2 el gepekelde jalapeñoschijfjes
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl kurkumapoeder
  • 1/4 tl chilivlokken

Pasta

  • 200 g verse kikkererwtenpasta (of 150 g gedroogde pasta)
  • optioneel: pittenparmezaan of broodkruim
  • een klein handvol verse koriander

Werkwijze

  1. Kook of stoom de pompoen, ui en look tot ze zacht zijn. Laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Droog de kikkererwten in een keukenhanddoek en verwijder de losgekomen velletjes. Meng de kikkererwten met de kruiden en de jalapeñoschijfjes. Verdeel ze in een laag over een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten.
  3. Kook de pasta beetgaar en giet af. Bewaar wat van het kookvocht.
  4. Mix de ingrediënten voor de saus met een foodprocessor. Verwarm de saus in een grote kookpan en voeg de pasta, kikkererwten en jalapeño’s toe. Leng aan met het kookvocht van de pasta tot je een romige saus krijgt (wij gebruikten 125 ml).
  5. Je kan de pasta zo serveren of nog even onder de grill zetten voor een krokante korst. Giet de pasta dan in een ovenschaal en besprenkel met pittenparmezaan of broodkruim. Zet de ovenschaal enkele minuten onder de grill.
  6. Serveer met verse koriander en een snuifje paprikapoeder.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten