Maaltijdsoep met zoete aardappelen en witte bonen (vegan, whole foods, olievrij)

 
maaltijdsoep-zoete-aardappelen-witte-bonen-03.jpg

Maaltijdsoep met zoete aardappelen en witte bonen

Voor ongeveer 1 liter soep.

Ingrediënten

In de blender

  • 250 g witte bonen, gekookt (bv. cannellini)
  • 185 ml plantaardige melk
  • 4 el voedingsgist
  • 1 el geblende citroen
  • 1 el witte misopasta
  • 1 tl tahin
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • een snuif kaneel
  • zwarte peper (naar smaak)

Verder

  • 2 zoete aardappelen

Voor de afwerking (optioneel)

  • een handvol geroosterde zonnebloempitten
  • verse groene kruiden (koriander of peterselie)

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Halveer de zoete aardappelen in de lengte. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de zoete aardappelen er met de snijkant naar beneden op. Bak ze 45 minuten — tot ze zacht zijn.
  3. Doe de zoete aardappelen met de andere ingrediënten in de blender en mix tot een romige soep.
  4. Serveer met de geroosterde zonnebloempitten en wat verse groene kruiden.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten