Kerrie-kokoshummus (vegan, whole foods, olievrij, glutenvrij)

 
kerrie-kokoshummus-vegan-whole-foods-olievrij-glutenvrij.jpg

Kerrie-kokoshummus

Fris en zurig, lekker als broodbeleg en dip. Of hou het grof, dan heb je een plantaardig alternatief voor kip curry.

Ingrediënten

  • 250 g kikkererwten, gekookt en gespoeld
  • 50 g tahin
  • 50 ml water
  • 50 ml geblende limoen
  • 1 tl witte misopasta
  • 3 grote el gedroogde kokoschips
  • 1 jalapeño, zaadlijsten verwijderd
  • 1 tl geel kerriepoeder
  • 1/2 tl kurkumapoeder

Werkwijze

  1. Mix alles tot een gladde hummus in de blender of pulseer een paar keer voor een grovere textuur.
  2. Bewaar in een afgesloten bokaal in de koelkast.

Opmerkingen

Geïnspireerd door Budget Bytes.


Coconut curry hummus (vegan, whole foods, oil free, gluten free)

A fresh and tangy sandwich spread or dip.

Ingredients

  • 250 g (1,5 cup) chickpeas, cooked and drained
  • 50 g (1/4 cup) tahin
  • 50 ml (1/4 cup) water
  • 50 ml (1/4 cup) blended lime
  • 1 tsp white miso paste
  • 3 large tbsp dried coconut flakes
  • 1 jalapeño, seeds removed
  • 1 tsp yellow curry powder
  • 1/2 tsp ground turmeric

Instructions

  1. Add the ingredients to a blender and process until smooth. Or pulse a few times for a chunky consistency.
  2. Store in an airtight container in the fridge.

Notes

Inspired by Budget Bytes.


Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer sauzen en spreads