Zoeteaardappelhummus Curry Madras (vegan, whole foods, olievrij)

 
zoeteaardappelhummus-curry-madras-vegan-whole-foods-olievrij.jpg

Zoeteaardappelhummus Curry Madras

Een grote hit op Jeroens verjaardagsfeest begin dit jaar én een van mijn favoriete recepten. Deze hummus is kruidig en licht zoet. Lekker bij salades, op brood of rechtstreeks van de lepel.

Ingrediënten

Zoeteaardappelhummus

  • 300 gr zoete aardappelen
  • 1 rode ui (75 gr)
  • 2 t look
  • 180 gr kikkererwten, gekookt en gespoeld
  • 15 gr voedingsgist
  • 3/4 tl curry madras kruidenmix, gekocht of zelf gemengd, zie hieronder
  • 1/2–1 rode chilipeper, naar smaak
  • 3 el tahin
  • 1 el geblende citroen
  • 1 el witte misopasta
  • 1/2 el mosterd

Curry Madras-kruidenmix

  • 2 tl koriander
  • 1 tl komijn
  • 1,5 tl kurkuma
  • 1/2 tl gedroogde gember
  • 1/2 tl fenegriek
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl kardemom
  • 1/4 tl kruidnagel
  • 1/4 tl chili
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1/4 tl paprikapoeder

Werkwijze

  1. Snij de zoete aardappelen, ui en look in blokjes en stoom of kook ze tot ze zacht zijn. Laat afkoelen.
  2. Doe ze met de andere ingrediënten in de foodprocessor en pureer tot een romige hummus. Voeg water toe indien nodig. Proef en kruid bij.

Sweet potato and Curry Madras hummus (vegan, whole foods, oil free)

A huge hit at Jeroens birthday party earlier this year and one of my personal favorites. This hummus is spicy and mildly sweet. Eat it with a salad, on a sandwich or straight from the spoon.

Ingredients

Sweet potato hummus

  • 300 g (10.5 oz.) sweet potatoes, chopped
  • 1/2 cup (2.5 oz.) red onion, chopped
  • 2 cloves garlic
  • 180 g (1 + 1/2 cups) chickpeas, cooked and rinsed
  • 15 g (1/4 cup) nutritional yeast
  • 3 tbsp tahin
  • 1 tbsp blended lemon
  • 1/2 to 1 red chili pepper, to taste
  • 1 tbsp white miso paste
  • 1/2 tbsp mustard
  • 3/4 tsp curry madras spice mix, store-bought or homemade, see below

Curry madras spice mix

  • 2 tsp ground coriander
  • 1 tsp cumin powder
  • 1,5 tsp turmeric powder
  • 1/2 tsp dried ginger
  • 1/2 tsp fenugreek
  • 1/2 tsp cinnamon
  • 1/4 tsp cardamom
  • 1/4 tsp cloves
  • 1/4 tsp chili powder
  • 1/4 tsp black pepper
  • 1/4 tsp paprika powder

Instructions

  1. Steam or boil the sweet potatoes, garlic and onion until soft. Leave to cool.
  2. Add everything to a food processor and blend until smooth. Gradually add water if necessary. Taste and adjust seasonings.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer sauzen en spreads