Himalayan ketchup van Binging with Babish (vegan, whole foods, olievrij)

 
himalayan-ketchup-vegan-whole-foods-olievrij.jpg

Himalayan ketchup

Dit recept hebben we uit een aflevering van Binging with Babish waarin hij de Ultimeatum uit Regular Show maakt. De vleesberg laten we passeren; die saus leek ons wel wat. Hieronder vind je onze versie. We vervingen de bruine suiker en de moeilijk te vinden ingrediënten (malt vinegar, echt geen idee). Het is een kruidige, licht pikante ketchup die het geweldig doet op burgers.

Met dit recept vul je een pot van ± 500 g.

Ingrediënten

  • 2 cm gember, geraspt
  • 3 cm kurkuma, geraspt (of 1 tl gedroogde kurkuma)
  • 1/2 rode chilipeper, fijngesneden
  • 2 t look, geperst
  • 1/8 tl kaneel
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/4 tl mosterdzaad
  • 1/2 tl komijn
  • 1/4 tl koriander
  • 400 g tomatenpassata
  • 1/2 tl liquid aminos of tamari
  • 50 ml appelciderazijn
  • 2–3 Deglet Nour-dadels, fijngesneden

Werkwijze

  1. Verhit 2 eetlepels water in een steelpan en voeg gember, chili, look, kaneel, kurkuma, chilipoeder, mosterdzaad, komijn en koriander toe. Roerbak zo’n 2 minuten. Voeg eventueel meer water toe zodat de kruiden niet aan de pan gaan kleven.
  2. Voeg de azijn, de tomaten en de dadels toe.
  3. Laat dit een uur sudderen zonder deksel.
  4. Mix tot een gladde saus en laat afkoelen.
  5. Bewaar tot 5 dagen in een luchtdichte bokaal in de koelkast.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer sauzen en spreads