Herfstsalade met rode biet en boerenkool (vegan, whole foods, olievrij, suikervrij)

 
herfstsalade-rode-biet-boerenkool-vegan-whole-foods-olievrij-suikervrij.jpg

Herfstsalade met rode biet en boerenkool

Lunch voor 2–3 personen.

Ingrediënten

  • 100 g zwarte rijst, ongekookt
  • 150 g boerenkool
  • 1 tl tamari
  • 2 el pompoenpitten
  • 150 g druiven, gehalveerd
  • 1 appel
  • 450 g rode biet, gekookt
  • 100 g granaatappelpitten
  • 240 g kidneybonen, gekookt en uitgelekt
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el mosterd
  • 1 tl gedroogde tijm
  • zwarte peper

Werkwijze

  1. Kook de zwarte rijst gaar en laat afkoelen.
  2. Snij de boerenkool fijn en bak hem enkele minuten met de tamari. Laat afkoelen.
  3. Rooster de pompoenpitten en hak ze fijn.
  4. Snij de appel en rode biet in kleine blokjes.
  5. Meng alles in een grote kom en serveer.

Tip

Deze salade kan je makkelijk een dag of drie in de koelkast bewaren. Hou de pompoenpitten dan apart.


Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten