Groene pesto (vegan, whole foods, olievrij, glutenvrij)

 
groene-pesto-vegan-whole-foods-olievrij.jpg

Groene pesto

Dit recept voor olievrije pesto is handig om restjes groen die lastig te bewaren zijn op te maken of in te vriezen.

Voor 1 portie.

Ingrediënten

  • 25 g groen: boerenkool, spinazie, rucola of basilicum
  • 20 g verse basilicum
  • 50 g pitten of noten: zonnebloempitten, pijnboompitten, cashewnoten of walnoten
  • 2 t look
  • 5 el water
  • peper
  • 1 el geblende citroen
  • 2 el voedingsgist
  • 1 tl witte miso

Werkwijze

  1. Mix alle ingrediënten in de blender.
  2. Voeg eventueel extra water of kookvocht toe om aan te lengen.

Green pesto (vegan, whole foods, oil free)

This recipe for oil free pesto comes in handy when you have some leftover greens that are hard to freeze or use up.

Makes 1 batch.

Ingredients

  • 25 g (1 cup, packed) greens: kale, spinach, arugula and/or fresh basil
  • 20 g (1 cup, packed) fresh basil
  • 50 g (1/2 cup) seeds or nuts (e.g. pumpkin seeds, cashew nuts or walnuts)
  • 2 cloves garlic
  • 5 tbsp water
  • a pinch of pepper
  • 1 tbsp blended lemon or white wine vinegar
  • 2 tbsp nutritional yeast
  • 1 tsp white miso paste

Instructions

Process all the ingredients in a food processor. Add some water or cooking liquid if needed.


Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer basisrecepten