Griekse wrap met gemarineerde tempeh en dille-looksaus (vegan, whole foods, olievrij)

 
griekse-wrap-gemarineerde-tempeh-vegan-whole-foods-olievrij-01.jpg

Griekse wrap met gemarineerde tempeh en dille-looksaus

Tempeh in een zoet-pikante marinade met kastanjechampignons, prei en plantaardige looksaus.

Voor: 4 wraps.

Ingrediënten

Gemarineerde tempeh

Groentenvulling

  • 250 g kastanjechampignons, in schijfjes gesneden
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 2 el verse peterselie
  • 1/2 rode ui, fijngesneden

Dille-looksaus

  • 2 el tahin
  • 2 el geblende citroen
  • 1,5 tl dille, gedroogd
  • 3 t look, geperst
  • 4 el plantaardige melk
  • zwarte peper

Verder

  • 4 volkorenwraps
  • 150 g ijsbergsla
  • 1/2 rode ui, in ringen gesneden

Werkwijze

  1. Voorbereiding: snij de tempeh in reepjes en meng ze met de marinade. Zet dit twee tot twintig uur in de koelkast — hoe langer, hoe meer smaak.
  2. Verwarm de oven voor op 190°C. Bak de tempeh 20 minuten in een gesloten ovenschaal.
  3. Maak de looksaus: meng tahin, citroensap, dille en look. Leng aan met plantaardige melk tot een vloeibare saus en breng op smaak met verse peper.
  4. Verhit twee eetlepels water in een antikleefpan en gaar de groenten.
  5. Haal het deksel van de ovenschaal en bak de tempeh nog 5 minuten.
  6. Beleg de wraps met de sla, groenten, looksaus, rode ui en tempeh en vouw ze op: eerst de onderkant naar boven, dan de zijkanten naar binnen).

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten