Granola met sinaasappel en kokos (vegan, whole foods, olievrij, notenvrij)

 
granola-sinaasappel-kokos-vegan-wholefoods-olievrij-suikervrij.jpg

Granola met sinaasappel en kokos

Vetvrij en natuurlijk gezoet.

4 porties.

Ingrediënten

  • 190 g ongezoete appelmoes
  • 70 g gedroogde abrikozen
  • 1 tl vanillearoma
  • 200 g havervlokken
  • 100 g boekweitgrutten of fijngehakte noten
  • 2 tl kaneel
  • 1/4 tl geraspte gember
  • 1/4 tl kruidnagel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl zout
  • een snuifje kardemom
  • zeste van 1 sinaasappel
  • een handvol geroosterde kokosvlokken
  • optioneel: 2 el gedroogde appelstukjes
  • optioneel: 2 el rozijnen

Werkwijze

  1. Pureer appelmoes, abrikozen en vanille met je blender of staafmixer.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Meng de droge ingrediënten (behalve de kokos, appelstukjes en rozijnen) in een grote kom.
  4. Doe de appelmoespuree erbij en meng goed tot alles bedekt is.
  5. Verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier. Duw goed aan, zorg dat het overal even dik is.
  6. Bak 20 minuten. Breek het mengsel in grote brokken en keer ze om. Bak nog eens 20–25 minuten, roer en breek elke 5–10 minuten zodat je op het einde kleine, krokante clusters overhoudt.
  7. Laat de granola helemaal afkoelen. Dit is belangrijk, anders blijft hij niet krokant. Roer er de kokosvlokken en (eventueel) rozijnen en appelstukjes onder. Bewaar tot twee weken in een afgesloten bokaal.

Orange and coconut granola (vegan, whole foods, fruit sweetened, oil free, nut free)

Makes 4 servings.

Ingredients

  • 190 g unsweetened apple sauce
  • 70 g dried apricots
  • 1 tsp vanilla extract
  • 200 g rolled oats
  • 100 g buckwheat groats (or chopped nuts)
  • 2 tsp cinnamon
  • 1/4 tsp grated ginger (or 1/8 tsp dried)
  • 1/4 tsp nutmeg
  • a pinch of cardamom
  • zest of 1 orange
  • a handful roasted coconut flakes
  • optional: 2 tbsp dried apple pieces
  • optional: 2 tbsp raisins

Instructions

  1. Add apple sauce, dried apricots and vanilla to a foodprocessor and mix until smooth.
  2. Preheat the oven to 180 °C/350 F.
  3. In a large bowl, combine dry ingredients (except for coconut, apple pieces and raisins). Stir in the apple sauce mixture and stir until fully combined.
  4. Line a baking sheet with parchment paper. Spread the mixture evenly on the baking sheet and press down.
  5. Bake for 20 minutes and stir. Bake for another 20 to 25 minutes, while stirring every 5 to 10 minutes, gradually breaking the granola into small clusters.
  6. Leave the granola to cool completely on the baking sheet (otherwise you’ll end up with soggy granola). Stir in raisins, coconut and apple pieces. Store in an airtight container for up to two weeks.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer snoepen