Granola met sinaasappel en kokos (vegan, whole foods, olievrij)

 
granola-sinaasappel-kokos-vegan-wholefoods-olievrij-suikervrij.jpg

Granola met sinaasappel en kokos

Vetvrij en natuurlijk gezoet.

4 porties.

Ingrediënten

  • 190 g ongezoete appelmoes
  • 70 g gedroogde abrikozen
  • 1 tl vanillearoma
  • 200 g havervlokken
  • 100 g boekweitgrutten of fijngehakte noten
  • 2 tl kaneel
  • 1/4 tl geraspte gember
  • 1/4 tl kruidnagel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl zout
  • een snuifje kardemom
  • zeste van 1 sinaasappel
  • een handvol geroosterde kokosvlokken
  • optioneel: 2 el gedroogde appelstukjes
  • optioneel: 2 el rozijnen

Werkwijze

  1. Pureer appelmoes, abrikozen en vanille met je blender of staafmixer.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Meng de droge ingrediënten (behalve de kokos, appelstukjes en rozijnen) in een grote kom.
  4. Doe de appelmoespuree erbij en meng goed tot alles bedekt is.
  5. Verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier. Duw goed aan, zorg dat het overal even dik is.
  6. Bak 20 minuten. Breek het mengsel in grote brokken en keer ze om. Bak nog eens 20–25 minuten, roer en breek elke 5–10 minuten zodat je op het einde kleine, krokante clusters overhoudt.
  7. Laat de granola helemaal afkoelen. Dit is belangrijk, anders blijft hij niet krokant. Roer er de kokosvlokken en (eventueel) rozijnen en appelstukjes onder. Bewaar tot twee weken in een afgesloten bokaal.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer snoepen