Gnocchi met paddenstoelen en salie (vegan, whole foods, olievrij)

 
gnocchi-paddenstoelen-salie-vegan-whole-foods-olievrij-01.jpg

Gnocchi met paddenstoelen en salie

Hoofdgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten

Gnocchi

  • 300 g puree (3–4 aardappelen)
  • 150 g volkorenbloem

Paddenstoelen

  • 200 g seizoenspaddenstoelen
  • 2 el verse salie
  • 2 t look, geperst

Cashewroomsaus

  • 75 g cashewnoten
  • 250 ml plantaardige melk
  • 1 el verse tijm
  • 1 geblende citroen
  • 1/2 tl mosterd
  • 1/2 tl liquid aminos of tamari
  • zwarte peper

Werkwijze

  1. Voorbereiding: kook of stoom en pureer de aardappelen. Laat de ingrediënten voor de saus weken in de blenderbeker terwijl je de gnocchi maakt.
  2. Meng de aardappelpuree met de bloem tot een homogeen deeg. Verdeel in 4 porties en rol ze in een worst van 2 cm doorsnede. Snij stukjes af van 1,5 cm breed. Rol ze op een gnocchiplank of vork. (Zie tip.)
  3. Kook de gnocchi 5 tot 7 minuten in een ruime pan water. Ze zijn klaar als ze drijven. Haal ze uit de pan met een schuimspaan. Bewaar enkele eetlepels water voor de saus.
  4. Verhit een antikleefpan op hoog vuur. Zet het vuur daarna op medium en verwarm 2 el water. Bak hierin kort de look en de salie. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak tot ze hun vocht beginnen afgeven (ongeveer 5 minuten). Bak ze bruin in 5 tot 10 minuten.
  5. Blend de saus. Verwarm ze met 2 el gnocchi-kookvocht in een steelpan. Laat een paar minuten opkoken tot de saus mooi romig wordt. Doe de paddenstoelen erbij.
  6. Bak de gnocchi kort aan in de pan van de paddenstoelen.
  7. Serveer de gnocchi met de saus in een diep bord. Besprenkel met extra tijm en zwarte peper.

Tip

Bekijk hier hoe je gocchi rolt op een plank of vork.


Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten