Dadelkaramel (vegan, whole foods, zonder toegevoegde suiker, olievrij)

 
dadelkaramel-vegan-whole-foods-zonder-toegevoegde-suiker-olievrij.jpg

Dadelkaramel

Alsof je een vloeibare cinnamon roll eet. Lekker bij warme appels, in gebak of voor bij de havermout. Hartig kan ook: gebruik de dadelpasta om Aziatische sauzen te maken of om groenten te karameliseren.

Voor 450 g dadelpasta.

Ingrediënten

  • 200 g dadels (medjoul of deglet nour)
  • 250 g gekookt water
  • 1 el witte misopasta
  • 1/2 tl koekkruiden (of kaneel)

Werkwijze

  1. Doe de dadels en het gekookte water in een foodprocessor en laat ze tien minuten weken.
  2. Voeg de misopasta en koekkruiden toe en mix tot een gladde pasta. Bewaar de dadelpasta in een afgesloten pot in de koelkast. Ze blijft minstens een week goed.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer Basisrecepten