Champignonroomsoep (vegan, whole foods, olievrij)

 
champignonroomsoep-vegan-whole-foods-olievrij-01.jpg
 Negeer de olie, we namen de foto's voor we whole foods gingen.

Negeer de olie, we namen de foto's voor we whole foods gingen.

Champignonroomsoep

Voor een halve liter (2 grote kommen).

Gezond, vol eiwitten (25 gr per kom) en zo klaar.

Ingrediënten

Basis

Champignons

  • 200 g kastanjechampignons, in schijfjes
  • 2 t look, geperst
  • sap van 1/2 geblende citroen
  • 2 el verse peterselie, fijngesneden + extra voor garnering
  • 1/2 tl rode miso
  • 1/4 tl chilivlokken
  • verse zwarte peper

Werkwijze

  1. Mix alle ingrediënten voor de basis met een blender of staafmixer. Giet in een steelpan en zet opzij.
  2. Verwarm een eetlepel water in een antikleefpan en bak de look kort aan.
  3. Doe de champignons, de miso en de chilivlokken erbij. Roerbak enkele minuten tot de champignons hun vocht afgeven. Roer de peterselie en het citroensap erbij en bak nog 10 minuten.
  4. Verwarm de bonensoep in de steelpan tot ze zacht kookt. Roer geregeld zodat de soep op de bodem niet aanbrandt.
  5. Roer er de champignons onder en laat nog een minuut meekoken. Proef en kruid eventueel bij.
  6. Serveer de soep met verse peterselie en verse zwarte peper.

Creamy mushroom soup (vegan, whole foods, oil free)

This creamy mushroom soup is healthy, packed with protein and ready in under fifteen minutes.

Makes 2 large bowls.

Ingredients

Soup base

  • 250 g (4 cups) cannellini beans, cooked and drained
  • 100 ml (1/2 cup) non-dairy milk
  • 4 tbsp nutritional yeast
  • 1/4 tsp garlic powder
  • 1 tbsp blended lemon
  • 1/2 tsp liquid aminos or tamari
  • a pinch of nutmeg

Mushrooms

  • 200 g (2 cups) assorted mushrooms (chestnut, oyster, shiitake, …), sliced
  • 2 gloves garlic, minced
  • 1 tbsp blended lemon
  • 2 tbsp fresh flat parsley, finely chopped (+ extra for garnish)
  • 1/2 tsp red miso paste (or sub tamari)
  • 1/4 tsp red pepper flakes
  • freshly ground black pepper

Instructions

  1. Blend the ingredients for the soup base in a food processor until smooth. Pour the mixture in a pan and set aside.
  2. In a non-stick pan on medium heat, heat 1 tbsp of water. Add garlic and cook for 1 minute.
  3. Add in mushrooms, miso and red pepper flakes. Dry sautée until the mushrooms release their moisture and start to brown. Stir in lemon and fresh parsley. Season to taste with black pepper. Cook for another 10 minutes.
  4. Bring the soup base to a soft boil. Stir regularly. Add the mushrooms when the soup boils and heat everything through for another minute.
  5. Serve in two bowls. Top with fresh parsley and freshly ground black pepper.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten