Champignonroomsoep (vegan, whole foods, olievrij)

 
champignonroomsoep-vegan-whole-foods-olievrij-01.jpg
Negeer de olie, we namen de foto's voor we whole foods gingen.

Negeer de olie, we namen de foto's voor we whole foods gingen.

Champignonroomsoep

Voor een halve liter (2 grote kommen).

Gezond, vol eiwitten (25 gr per kom) en zo klaar.

Ingrediënten

Basis

Champignons

  • 200 g kastanjechampignons, in schijfjes
  • 2 t look, geperst
  • sap van 1/2 geblende citroen
  • 2 el verse peterselie, fijngesneden + extra voor garnering
  • 1/2 tl rode miso
  • 1/4 tl chilivlokken
  • verse zwarte peper

Werkwijze

  1. Mix alle ingrediënten voor de basis met een blender of staafmixer. Giet in een steelpan en zet opzij.
  2. Verwarm een eetlepel water in een antikleefpan en bak de look kort aan.
  3. Doe de champignons, de miso en de chilivlokken erbij. Roerbak enkele minuten tot de champignons hun vocht afgeven. Roer de peterselie en het citroensap erbij en bak nog 10 minuten.
  4. Verwarm de bonensoep in de steelpan tot ze zacht kookt. Roer geregeld zodat de soep op de bodem niet aanbrandt.
  5. Roer er de champignons onder en laat nog een minuut meekoken. Proef en kruid eventueel bij.
  6. Serveer de soep met verse peterselie en verse zwarte peper.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten