Arrabbiatasaus (vegan, whole foods, olievrij, suikervrij)

 
arrabbiatasaus-vegan-whole-foods-olievrij-suikervrij.jpg

Arrabbiatasaus

Pikante tomatensaus van geroosterde tomaat, ui en zoete paprika. Zonder olie, zout of suiker. Lekker bij pasta, patatas bravas of pizza.

Voor 1 liter.

Ingrediënten

Groenten

  • 1 grote ui, gehalveerd
  • 500 g kerstomaten, gehalveerd
  • 3 puntpaprika’s, in de lengte gehalveerd
  • 1 bol look
  • 1 el tijm
  • 1 el gedroogde rozemarijn

En

  • 3 el tomatenpuree
  • 2 rode chilipepers
  • 1 el rodewijnazijn
  • 2 tl tamari
  • 35 g pompoenpitten
  • 1 tl gerookte paprika
  • 1 tl cayennepeper
  • 1/4 tl komijn
  • 1/4 tl zwarte peper

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel de ui, kerstomaten en puntpaprika over de bakplaat en besprenkel met tijm en rozemarijn. Snij de bovenkant van de lookbol, wikkel de bol in bakpapier en leg op de bakplaat. Rooster de groenten 60–90 minuten, tot de tomaten beginnen kleuren.
  3. Mix de geroosterde groenten met de uitgeknepen lookbol en de overige ingrediënten in je foodprocessor. Proef en kruid bij naar smaak. Bewaar tot vier dagen in een luchtdichte bokaal in de koelkast.

Arrabbiata sauce (vegan, whole foods, oil free, sugar free)

A spicy tomato sauce, made with oven-roasted tomatoes, onions and sweet red bell peppers. Oil, salt and sugar free. Great for pasta dishes, patatas bravas or pizza.

Makes 4 cups.

Ingredients

Vegetables

  • 1 large onion, peeled and halved
  • 500 g (3.5 cups) cherry tomatoes, halved
  • 3 sweet red bell peppers, halved lengthwise
  • 1 head of garlic
  • 1 tbsp dried thyme
  • 1 tbsp dried rosemary

And

  • 3 tbsp tomato puree
  • 2 red chili peppers
  • 1 tbsp red wine vinegar
  • 2 tsp tamari
  • 35 g (1/3 cup) pumpkin seeds
  • 1 tsp smoked paprika powder
  • 1 tsp cayenne powder
  • 1/4 tsp cumin powder
  • 1/4 tsp black pepper

Instructions

  1. Preheat the oven to 160 °C/320 F. Line a baking sheet with parchment paper.
  2. Place onion, cherry tomatoes and sweet bell peppers on the baking sheet and sprinkle with thyme and rosemary. Trim the top of the head of garlic, wrap the garlic in baking paper or foil and place on the baking sheet. Roast for 60–90 minutes, until the tomatoes start to brown.
  3. Transfer the roasted vegetables, together with the squeezed out garlic paste and remaining ingredients, to a food processor and puree. Taste and adjust seasoning. Store in the fridge for up to 4 days in an airtight container.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten