Aardappelsalade met dragonpesto (vegan, whole foods, olievrij, notenvrij, glutenvrij)

 
aardappelsalade-dragonpesto-vegan-whole-foods-olievrij-notenvrij-glutenvrij.jpg

Aardappelsalade met dragonpesto

Een zomerse aardappelsalade met ovengebakken aardappelen en een frisse pesto van dragon, mosterd en wittewijnazijn.

Bijgerecht voor 2–3 personen.

Ingrediënten

Dragonpesto

  • 30 g verse basilicum
  • 10 g verse dragon
  • 20 g voedingsgist
  • 50 g pompoenpitten
  • 2 t look
  • 2 tl witte misopasta
  • 1/4 tl versgemalen peper
  • 1/2 tl mosterd
  • 2 el wittewijnazijn

En

Werkwijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de pesto in je foodprocessor en mix tot een grove saus. Leng aan met water om de pesto vloeibaarder te maken. Wij gebruikten 6 eetlepels.
  2. Serveer met ovengebakken aardappelen, kappertjes en rucola. Besprenkel met citroen.

Tarragon pesto potato salad (vegan, whole foods, oil free, nut free, gluten free)

A summery potato salad, made with oven baked potatoes and a refreshing tarragon, mustard and white wine vinegar pesto.

Serves 2 to 3 as a side dish.

Ingredients

Tarragon pesto

  • 30 g (1 cup) fresh basil
  • 10 g (2/3 cup) fresh tarragon
  • 20 g (1/2 cup) nutritional yeast
  • 50 g (1/2 cup) pumpkin seeds
  • 2 cloves garlic
  • 2 tsp white miso paste
  • 1/4 tsp freshly ground pepper
  • 1/2 tsp dijon mustard
  • 2 tbsp white wine vinegar

And

  • 500 g (16 oz.) oven baked potatoes (omit paprika powder)
  • 2 tbsp capers
  • 50 g (1 cup) arugula
  • 1/2 lemon

Instructions

  1. Add all the pesto ingredients to your food processor and process into a coarse sauce. Dilute with water until you reach the right consistency. We used 6 tablespoons.
  2. Serve with oven baked potatoes, capers and arugula. Drizzle with lemon.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.


Meer hoofdgerechten