Gezond koken, weinig tijd: vijf tips om te voorkomen dat elke avond in de frituur eindigt

Vastzitten in een accordeonfile op de E19, in sneltempo iets eetbaars op tafel krijgen en zien dat _onze jongste_ nog in bad kan voor hij gaat slapen: allemaal dingen waar wij ons niet mee moeten bezighouden. Mijn schoonzus wel. Speciaal voor haar (en voor iedereen met een drukke agenda) verzamelden we vijf tips om snel en gezond te eten na het werk. Zo vermijd je stress en geld- en voedselverspilling.

Read More
Hoe we suiker (en tuincentra) opgaven

We moeten niet meer preken over de gezondheidsnadelen van suiker: de laatste maanden en jaren werd wel duidelijk dat toegevoegde suikers slecht zijn voor je lever en dat ze verantwoordelijk zijn voor een hele hoop (chronische) ziektes. Blijft de vraag: hoeveel suiker mag je per dag eten? En wat met suiker in fruit — hoeveel mag je er daar van?

Read More
Waarom olie even slecht is als suiker

Het werd er jarenlang ingepompt: olie, en vooral olijfolie, was gezond. We hoefden maar naar de Italianen en de Grieken te kijken om te weten dat die uitspraak gewoon waar was. Maar is dat wel zo? In dit artikel leggen we je uit waarom olie net een nutteloos product is, waarom het zelfs slecht is voor je lichaam en hoe wij alle toegevoegde olie uit onze voeding haalden.

Read More
Hoe ik leerde eten zonder schuldgevoel

Hoe we over eten praten zegt veel over onze relatie met voeding. Een uitspraak die ik vaak tegenkom is: “Natuurlijk moet je gezond eten, maar het kan geen kwaad om af en toe ook iets lekkers te nemen.” Alsof het eten van groenten een vreselijke opgave is. Een die je enkel volhoudt door af en toe een Twix te eten. Maar ook niet te vaak: dan moet je je ‘schuldig’ voelen. Kun je weer op zoek naar de ‘guiltfree’-koeken in het dieetschap van de supermarkt.

Read More