Zelf notenpasta maken

Zelf notenpasta maken

— door Jeroen

Je eigen pindakaas of andere zelfgemaakte pasta’s: boter van noten (amandel, walnoot, hazelnoot), pitten (zonnebloem, pijnboom) en peulvruchten (pinda’s, cashews) is altijd lekker op havermout, ijs of yoghurt, op brood, of zo uit de pot.

Zelf notenpasta maken

Dit recept is de basis voor alle noten-, pitten- of peulvruchtenpasta’s. Hierna maak je zelf cashewspeculoospasta of zonnebloempittenpasta met espresso en chocolade.

  • 400 gram noten.
  1. Rooster de noten in een droge pan tot ze wat kleur hebben. Blijf in de buurt en roer alles regelmatig om, zeker pitten of cashews. Die verbranden snel.
  2. Laat de noten afkoelen en doe ze in de blender.
  3. Draai de pasta. De noten gaan op een tiental minuten van poeder naar nat zand naar pasta. Hoe langer je maalt, hoe gladder het resultaat.
  4. Lepel je pasta in een pot of bokaal en bewaar hem in de koelkast. Een pot van 400 gram blijft in de koelkast een week of twee goed.

Related Posts

Cashewspeculoospasta

Cashewspeculoospasta

De bumper van m’n ouders’ Lancia Delta hing los en de verf was van de zijkant. Ik was vergeten dat je eerst achteruit moet voor je uit een parkeerplek draait. […]

Zonnebloempittenpasta met espresso en chocolade

Zonnebloempittenpasta met espresso en chocolade

Ik had niet verwacht dat de hitte de rubberen zegel onder aan de mengbeker zou smelten en dat, toen die losliet, hij de messenkop mee zou trekken. […]2 thoughts on “Zelf notenpasta maken”

Schrijf een reactie