Pizzadeeg (dikke bodem)

Pizzadeeg (dikke bodem)

Pizzadeeg (dikke bodem)

Dit deeg gebruiken we voor pizza’s met een dikke bodem, zoals die met gekarameliseerde ui en vijgen of die met gegrilde groenten en tempeh. Het is niet het meest traditionele recept, maar het is eenvoudig, relatief snel klaar (zeker tegenover deeg dat 24u moet desemen) en je krijgt voldoende tijd om de toppings te maken tijdens het rijzen.

Voor 2 pizza’s van 25 cm ∅
Tijd: 60 min. inclusief rijzen

  • 1,5 cup (190 gr) volkoren bloem
  • 1,5 witte bloem (190 gr) + extra voor het kneden
  • 1 el instantgist
  • 1,25 cup (285 ml) warm water (ongeveer 50°C)
  • 1/2 tl zout
  1. Los de gist op in het warme water en laat 10 minuten staan tot het licht schuimt.
  2. Doe er 1,5 cup bloem bij en meng.
  3. Doe het zout en de rest van de bloem er geleidelijk aan bij tot je deeg geen bloem meer opneemt.
  4. Kneed dit deeg ongeveer 8 minuten of tot het zacht en elastisch aanvoelt.
  5. Verdeel het in twee bollen.
  6. Maak er cirkels van: leg een bol deeg op (bebloemd) bakpapier en duw hem met je handen naar buiten tot een cirkel van 25 cm doorsnee. De rand mag iets dikker zijn.
  7. Laat 30 minuten rijzen.
  8. Verwarm de oven voor op 250°C.
  9. Beleg je pizza met de toppings en besprenkel met olijfolie.
  10. Wrijf ook wat olijfolie over de rand.
  11. Bak de pizza’s 10 tot 15 minuten

Related Posts

Zelf koekkruiden mengen

Zelf koekkruiden mengen

Koekkruiden (of speculooskruiden) kan je zo in de winkel kopen, maar de kans is groot dat je de ingrediënten gewoon in de kast hebt staan.

Cashewspeculoospasta

Cashewspeculoospasta

De bumper van m’n ouders’ Lancia Delta hing los en de verf was van de zijkant. Ik was vergeten dat je eerst achteruit moet voor je uit een parkeerplek draait. […]



1 thought on “Pizzadeeg (dikke bodem)”

Schrijf een reactie